Péntek délutántól egészen vasárnap estig tartott az ingyenes rendezvény, melyet idén a Radó-szigeten tartottak. Az I. Győri Kézműves Sörnapokkal és a Chili Piaccal összefogva egy műanyagmentes top gasztro fesztivált rendeztenek Győrben.
Huszonnégy kocsi gurult be pénteken a Radó-szigetre, hogy a legújabb, legkülönlegesebb street food-okkal kedveskedjenek a győrieknek. Idén új helyszínen, de egyébként már ötödik alkalommal rendezték meg ezt az eseményt a városunkban.
Változatos és nemzetközi ízvilággal, minőségi kínálattal várták a látogatókat, az amerikai, görög, olasz, mexikói konyhából is kóstolhattak a kedves érdeklődők. A legvagányabb streetfood járgányok mellé elhívták az ország legkiválóbb kézműves sörfőzdéit és chili termelőit.
A hangulat szuper volt, számos család is ellátogatott a szigetre, hogy a fák árnyékában töltsék a napot. Volt néhány kocsi, ahol zene is szólt, így a sorokban várakozó vendégek közül akadtak olyanok is, akik táncra perdültek.
Az idei show a környezettudatosság jegyében zajlott. Beszerezhető volt az egyedi dizájnnal készült „repohár”, amely a műanyaghulladék mennyiségét jelentősen csökkentette. Ezen kívül a higiéniai előírásokat is természetesen betartották: folyamatosan fertőtlenítettek, és a kihelyezett kézfertőtlenítő automatákat is sokan igénybe vették.
Idén szavazni is lehetett, hol kapható a legfinomabb street food. Ezt a díjat pedig nem más, mint a Zabálj csak BBQ lett! Gratulálunk!
TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid