Kicsit több mint három hét és itt a húsvét. Az ünnep, de főleg az előtte lévő időszak sok munkát ad, de sok vásárlót is hoz a győri vásárcsarnok húskereskedőinek. Az árusok nagyon készülnek az előttünk álló időszakra, feltöltötték a készleteket, csinosítják a boltot és folyamatosan fogadják az előrendeléseket is.
Hatalmas hűtött tárolóban kínálják magukat a szebbnél–szebb házi füstölésű termékek. Három hét és itt a húsvét, a csarnok kereskedői is készülnek már az ünnepre.
”Idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezünk a húsvétra és a füstölt árukra. Olyannyira, hogy saját kezűleg készítem el azokat, úgyhogy engem lehet majd dicsérni és szidni is az ünnepi asztalnál, remélem azért előbbi fordul elő gyakrabban. Próbálunk visszatérni az alapokhoz, megyünk a saját készítésű füstölt áruval, a kiváló minőségű sertés- és marhahússal, ezek adalékanyag mentesek, ez lesz a szortiment. Nem akarunk nagyot markolni, de ami megtalálható a pultokban, az mindig lesz és friss lesz” – mondta Széles Zoltán.
A szakember szerint, ha valaki igazán minőségi, finom és megfizethető húsvéti sonkaféleségekre vadászik, a Vásárcsarnokban jó helyen jár. „Itt, Győr környékén jó helyzetben vannak, akik kiváló minőségű és füstölt termékeket keresnek, szerencsére több kolléga is ráállt ezek forgalmazására, ami egyértelműen a vásárlók javát szolgálja” – tette hozzá a Széles Hús tulajdonosa.
Egy másik húskereskedőnél is hatalmas a választék, már most tele van a pult húsvétra való finomságokkal. A tulajdonos szerint hamarosan indul a szokásos, ünnep előtti roham. ”Ha valaki hagyományos, kiváló minőségű termékeket keres, nálunk jó helyen jár, legtöbben a sonkát, a kötözött sonkát, a tarját, a csánkokat keresik az ünnepi asztalra, de ha valakinek különleges igénye van, például marhanyelvet szeretne, azt is be tudjuk szerezni” – fogalmazott Horváth Lőrincné, a Házi Füstölt Áruk Boltja társtulajdonosa.
Lőrincz László is régóta tudja, mire vágynak a vevők és mely termékek lehetnek a húsvét slágerei. A kereskedő is jó szívvel ajánlja a csarnok kínálatát. ”Itt egészen más találnak, mint a multikban, ott megtévesztő árak és sokszor mindenfélével agyon kezelt termékek állnak a pultokban, aminek sokszor még a származása sem biztos, itt, a csarnokban viszont megfogható, akár meg is kóstolható a termék, amit húsvétra vásárolnak az emberek, az én kínálatomban a csont nélküli csülök számít extrának, nemcsak a csarnokban, de Győrben is. Ezen kívül a füstölt oldalast, a szívsonkát, a kötözött sonkát keresik a törzsvásárlóim legfőképpen” – hangsúlyozta a Húsom Húsbolt tulajdonosa.
A húsosok egybehangzó véleménye szerint máris több a vevőjük, mint általában, de az igazi húsvéti roham majd csak az ünnep előtti héten indul be. Akkor várhatóan ismét rekord forgalmat bonyolíthatnak a vásárcsarnok kereskedői.
TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos