Talán a legfontosabb az, hogy a kereskedők, a termelők, az árusok igyekeznek a tavaly ilyenkori árakon kínálni portékáikat, nem mernek árat emelni, hogy ne veszítsék el a vevőkörüket. A kínálat pedig bőséges és minőségi, a vásárlók kulturált környezetben, ünnepi hangulatban válogathatnak a termékek közül húsvétra.
Tojás van bőven, mérettől függően 50-60 forintért kínálják darabját, a piros retek és a zöldhagyma csomója, a friss fejes saláta darabja egyaránt 300-400 Ft. Az eper kilóját 1500-tól mérik, a tavalyi almáét 300-tól.
A húsvét fő alapanyaga a sonka, amelyből szintén bőséges a kínálat. Idén is a kötözött sonkák iránt a legnagyobb az érdeklődés, valószínűleg az ára miatt. A hentesektől kérhetünk tanácsot, készséggel elmagyarázzák, hogyan készülnek a kínált sonkáik, így eldönthetjük, hogy nyers, főtt vagy sült sonkát, füstöltet vagy füstízűt, gyorspácoltat vagy hagyományosan pácolt sonkát tegyünk az ünnepi asztalra.
Az árak is ennek függvényében változnak, a gyorspácolt sonka 1500 Ft/kg ártól kezdődik, a kötözött sonkák 2500 Ft/kg-tól, a húsvéti sonka és tarja, karaj kilónkénti ára 3.000-4.000 Ft között mozog, mindez függ az érlelés módjától, a folyamatától, az idejétől.
Szabó Karola szalmafonó húsvéti díszekkel, ajándéktárgyakkal várja a vásárlókat, bájos kézműves tárgyait szombaton, kedden és szerdán kínálja a csarnokban.
Az igazi tavasz beköszöntével megjelentek az egynyári virágpalántákat, a fűszernövényeket árusító kertészek is, szebbnél szebb színű petúnia, begónia, mézvirág, bársonyvirág, nebáncsvirág, tátika várja, hogy új helyükre, virágládákba, kertekbe kiültessék őket. Kész virágkompozíciókat is kínálnak a húsvéti asztalra.