Ki ne emlékezne a nagymama lekvárjára, vagy a papa savanyúságára? Gyermekkorunk ízei örökre velünk maradnak. Ezeket az ételeket elkészíteni viszont nem kis feladat, nem csak tudás, alapanyag, hanem idő is kell hozzá. Talán ez az egyik fő oka annak, hogy ma már leginkább a boltok polcairól szerezzük be a szörpöket, tésztákat, fűszereket. Szerencsére azonban egyre többen döntenek úgy, hogy visszatérnek a gyökerekhez, és maguk készítik el az asztalra valót.
A Magyar Ízek Versenyének célja a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők termékeinek népszerűsítése, fiatalok szakmai érdeklődésének elősegítése.
A versenyre idén többek közt szörp, szirup, lekvár, dzsem, méz, fűszerek, savanyúságok, szószok, sajtok és még sok egyéb kategóriában lehetett nevezni, jelenleg pedig a termékek értékelése zajlik.
A zsűrizésbe idén a Győr+Reggeli stábja is beszáll! Búzásné Katával Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland és Orosz Sanyi beszélgetett.