A termőföldektől az asztalunkig hozza a legjobb alapanyagokat a Széles Húsüzlet. Már a megújult vásárcsarnokban is várják a vásárlókat, a szombati ünnepélyes megnyitón pedig a beszállítókkal is találkozhatnak az érdeklődők, akik kóstolófalatokkal készülnek azoknak, akik tudatosan keresik az egészséges, minőségi élelmiszereket.
„A termőföldtől az asztalig” – a Széles Húsüzlet szlogenje arra utal, hogy a tulajdonos, Széles Zoltán a beszállítói kiválasztásánál még azt is figyelembe veszi, hogy ők milyen takarmánnyal etetik az állatokat, amiket aztán az asztalunkig hoz a húsüzlet által. „Mert amit ma megeszel, az holnap jár és beszél” – idézi a kismalacról szóló filmben, a Babe-ben szereplő mondatot, amit egy mestergerendán láthattak a szemfüles nézők.
„A vásárlók egyre inkább előtérbe helyezik azokat a húsokat, illetve húskészítményeket, amelyeknek ismerik a származását, és amelyek a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmaznak. Mi magasra tettük a lécet, aki ismer minket, tudja, hogy a lehető legjobb minőséget igyekszünk elhozni a vásárlóinknak. Abban különbözünk másoktól, hogy mi a húsaink 99 százalékáról még azt is tudjuk, ki termesztette a gabonát, amit aztán megevett az állat, illetve ki nevelte, és ki vágta le” – hangsúlyozta Széles Zoltán.
A Széles Húsüzlet új üzletét pénteken nyitották meg a Hermann Ottó utcai vásárcsarnok emeletén. A vásárlók ezentúl már nemcsak egy húspulttal találkozhatnak, a bolt önkiszolgálóvá bővült, tehát az érdeklődők polcokról is válogathatnak a kibővült termékpalettából.
A Széles Húsüzletben elérhető többek között a gönyűi Wiesbauer-Dunahús Kft. és a Viola-Hús Kft. teljes kínálata, a felvidéki Bognár-Hús termékei, a Szomor ökofarm szürkemarha-, bivaly- és mangalicahúsai, termékei és a Rábcakapi Biokertészet zöldségei, gyümölcsei, lisztjei, teái.
A baromfitermékeket kizárólag a sárvári Taravis cégtől szerzik be évek óta, a sertések a kisigmándi Farmhús, a biosertések pedig a Virágzó Öko Kft. nyalkai gazdaságából származnak. Magyarország egyedülálló biosertéstelepe csak a Széles Húsüzletnek értékesíti az országban a sertéseit. Ezen túl egyedi saját készítésű termékek is kerülnek a pultba. Az üzletben helyet kapott még a győri Matusz-Vad Zrt. fagyasztószigete és egy, a városban kuriózumnak számító húsérlelő is, illetve prémiumkategóriás vadhúskészítmények is elérhetőek a vásárcsarnoki boltban.
Novemberben és decemberben jelentősen nő a forgalom a húsboltokban. Itt is számítanak arra, hogy a vásárlók időben beszerzik majd a nélkülözhetetlen alapanyagokat.
A Széles Húsüzlet hálózatnak három boltja van, amelyek közül a vásárcsarnoki a legnagyobb. Ide várják tehát a szombaton 9–11 óráig tartó ünnepélyes megnyitóra az érdeklődőket. (x)