Ennek az isteni kókusztekercsnek a megalkotója Mihályi Orsi 15 éve a Győri Nemzeti Színház színésznője.
Sütést nem igényel, egy könnyen, gyorsan elkészíthető, ünnepi süteménynek is alkalmas keksztekercset választottam. Először a krémet készítem el.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg vaj
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 2dl tejszín
- 1csomag bourbon vaníliás cukor, vagy vanília rúd
- ízlés szerint porcukor (én 3 evőkanállal szoktam beletenni, nem szeretjük édesen)
Nem könnyű csomómentesen elkeverni a pudingport a tejszínnel. Először egy kis tejszínnel szoktam külön kikeverni, majd hozzáöntöm a többi tejszínt és kis lángon gyakori kevergetés mellett megfőzöm a krémet. Beleteszem a porcukrot, és mikor langyosra hűlt belekeverem a vajat. Fontos, hogy ki kell hűlnie, utána kell a vajat belekeverni, különben nem keveredik össze a vaj meg a krém. Ezt én általában elrontom, de ha így sikerül, akkor sincsen baj, hagyni kell együtt kihűlni, aztán robotgéppel átdolgozni.
Hozzávalók a tésztához:
- 2 csomag darált keksz
- ízlés szerint rum aroma
- 1/2-1 dl kihűlt fekete tea
- 1-2 evőkanál hosszú kávé
- ízlés szerint, holland kakaópor és porcukor
A darált kekszet összekeverem a kakaóporral, porcukorral. Mi úgy szeretjük, ha keserű a tészta. Érdemes kóstolgatni közben. Hozzáadom a kávét, amit a rummal elkevertem. A hideg teát fokozatosan a tésztához öntöm és összegyúrom úgy, hogy nyújtható tésztát kapjak. Kétfelé osztom a tésztát. Folpackon nyújtom ki fél centis téglalap alakú formára a tésztát, rákenem a krémet, szintén fél cm vastagon, majd ügyesen felcsavarom. A végén a folpackba csomagolom és mehet a hűtőbe. Néhány óra múlva lehet fogyasztani.
Mihályi Orsi 15 éve a Győri Nemzeti Színház színésznője, Kisfaludy-díjas. Székesfehérvárról indulva előbb az Operettszínház, majd az Új Színház stúdiósaként tanulta ki a musical-, illetve a prózai színészmesterség csínját-bínját, elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakát.