![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2024/01/plusz-MCS-Kertbaratkor-Savanyu-kaposzta-gasztronomiaja-ojp-7.jpg)
A savanyú káposzta gasztronómiája címmel tartott előadást a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban január 12-én, pénteken este Horváth Csaba mesterszakács és Finta Csaba élelmiszeripari mérnök.
Átfogó történeti áttekintést kaptak a résztvevők a káposztás ételek gasztronómiai fejlődéséről. Ősszel a Kertbarát Kör savanyú káposztát készített, amelyet most nyers formájában is mindenki megkóstolhatott. Az est fénypontját Horváth Csaba mesterszakács disznótoros rakott káposztája jelentette. Az ételkóstolót jó hangulatú beszélgetés és nótázás zárta.
![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2024/01/plusz-MCS-Kertbaratkor-Savanyu-kaposzta-gasztronomiaja-ojp-6-700x523.jpg)