Nyáron is jól fogy a savanyúság

Zombai-Kovács Ákos Illusztráció: depositphotos.com
2024.08.09. 11:51

Savanyú káposzta, almapaprika, vitaminsaláta vagy kovászos uborka. Ezek a savanyúságok nyáron is jól fogynak a győri vásárcsarnokban. Pedig a szakember szerint a téli időszakban sokkal több savanyúság fogy, az emberek többsége télen ebből szerzi be a szükséges vitaminmennyiséget. A Híradónk által megkérdezett kereskedő azt mondja, a győriek inkább a hagyományos ízeket preferálják, csak kevesen próbálják ki az új ízesítésű savanyúságokat.

Nem csak a napi friss áruk, de a savanyúságok is jól fogynak a győri vásárcsarnokban. Annak ellenére is sok fogy a vitaminbombákból, hogy ezeknek inkább télen van szezonja, amikor szinte mindenki, ebből pótolja a szükséges vitaminmennyiséget.

Naponta friss áru várja a savanyúságok szerelmeseit, szerencsére most nyáron is sok van belőlük, bár tény, hogy télen igazán népszerűek a különböző termékek, mint az almapaprika, a savanyú káposzta vagy éppen a cékla, esetlen a vitaminsaláta” – mondta a Győr+ Médiának Markó Vendelné.

Hatalmas a kínálat savanyúságból is a piacon, minőségi, házi készítésű finomságokat lehet beszerezni, kedvező áron. Nyáron a kovászos uborka a sláger, de a többi termék is jól fogy. Érdekesség, hogy a győriek inkább a hagyományos ízeket kedvelik, kevésbé nyitottak az újdonságokra, legalábbis, ha savanyúságról van szó.

Fotó: Zombai-Kovács Ákos

”Nálunk megtalálható a káposztával töltött vagy a fokhagymával töltött cseresznyepaprika, a káposztával töltött lilahagyma, sőt olajos, piros és répás káposztasalátánk is van, mégis jobban fogynak az olyan dolgok, mint a töltött paprika, az ecetes uborka és a vegyes vágott, egyértelműen a hagyományos ízeket kedvelik a vevők, az új ízekre, nem annyira nyitottak”- tette hozzá a Markó Savanyúságok vezetője.

Egy másik kereskedőnél is gyakoriak a vásárlók, de ott is leginkább a hagyományos ízeket keresik. ”Mi is tartunk különböző töltött termékeket, mind nagyon finomak, mégis a régi, jól bevált dolgok a legnépszerűbbek, mint a cseresznye paprika, a cékla és a kovászos uborka” – fogalmazott Megyeri Jánosné, a Juhász Házi Készítésű Savanyúságok alkalmazottja.

Ha tehát valaki grillezni vagy csak húst sütni készül a hétvégén, a hozzá való savanyúságot ajánlott beszerezni a győri vásárcsarnokban.     

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #kereskedelem | #vásárcsarnok |