Azon ételek sora következik, amely rózsaszín kifutót kíván, hiszen a színük az lesz. Ennek ellenére természetes és egészséges minden falat benne!
Vidám őszi kence: Céklás fűszeres sajtkrém
Miként lehet becsempészni egy kis szépséget, színt, textúrát az ételeinkbe, hogy fogyasztása ne csupán túlélésre szolgáljon, hanem élményként? Nincs másra szükség, mint egy jó kis ötletre, mint a cékla, ami teljesen feldob egy pirítóst. Arról nem is beszélve, hogy ez is az „egészséges gyerekek” expedíció része, hiszen nem csak jópofa történetekkel lehet eladni a kicsiknek egy ételt, hanem brokkoli kalappal, répaorral és céklaszínnel. Játsszunk bátran az őszi zöldségekkel és ne tegyük el a turmixot, hiszen eper, barack híján is lesz mire használnunk!
Bevásárló lista:
1 db cékla
150 g mascarpone
fél kk törött bors
1 db lime
1 gerezd fokhagyma
egy marék dió
fél kk só
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. A céklát lereszelem az apró lyukú felületen. A levének egy részét leöntöm, hozzákeverem a fél lime levét, a tört borsot, egy fokhagymagerezd felét lereszelem, sózom és kikeverem.
2. A tetejét aprított dióval, olajjal díszítem.
Amennyiben nem találjuk elég édesnek, egy kiskanálnyi mézzel gazdagíthatjuk a kencénket.
Kövesd Zsófit a Facebookon is!
#SzarkaZsófi