Szüret, idegenvezetés, hotellátogatás

Projektnapok a Krúdyban

Földvári Gabriella
2021.10.01. 10:59

Izgalmas szakmai programok várják az idei tanévben a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum diákjait, akik, többek között projektnapokon ismerkedhetnek meg a választott foglalkozásukkal.

A szakképzésben tanulók az iskola partnereinél kezdték meg a gyakorlati képzésüket, a technikus osztályok pedig a projektnapok kihívásaiba kóstoltak bele, időnként szó szerint.

A turisztikai és a vendéglátós osztályok a Megyerikumok sorába tartozó Fröccs témáját járták körbe. Felkeresték a városban azokat a helyszíneket, amelyek a fröccshöz kapcsolódnak, összefüggésbe hozhatók készítésével.

A végzős diákok pedig a pannonhalmi borvidék egyik pincészetének szüretén ismerkedtek a borkészítés fázisaival az első lépésektől kezdve. Fehér szőlőt szedtek, összebarátkoztak az ott dolgozó emberekkel, megismerték a borokat, a munkaeszközöket és a használatukat.

Szállodaismeret órán pedig Gyirmóton, a közelmúltban nyílt hotelbe látogattak el a tanulók. „Érdekes volt látni a hotelnyitás utáni simításokat, feladatokat. Megtudtuk, hogy a stadion füvét és a szálloda medencéjét termálvízzel fűtik, belestünk a konyhára és a szobákba is. Reméljük a nyári gyakorlaton még közelebbről megismerhetjük a hotel működését!” – hangsúlyozták a diákok.

A turisztikai szervező csoport egy budapesti kirándulás forgatókönyvét állította össze, az idegenvezetőnek tanuló fiatalok pedig felkeresték ezeket a nevezetességeket. Hazatérve látogatás tettek a Loyolai Szent Ignác templomban, ahol Miksa testvér beszélt nekik a jezsuita és a bencés rend történetéről.

Ezek a programok nagy segítséget jelentenek az év végi vizsgákhoz, gyakorlati feladatokhoz.