Sokan szeretnék megkóstolni 750-es tortákat a Habosban. A győri cukrászda mindkét kategóriában nyert a 750 éves évforduló alkalmából rendezett „Győr Születésnapi Tortája versenyen”. A svéd elnevezésű „LÁ:GOM” és a mentes kategóriában a „Győri” Virgonc zsebelte be az első díjakat.
A Habos: édesek és kávé cukrászda tulajdonosa, Barabás Katalin azt mondta, a verseny óta több vendégük lett és a mindenki a nyertes torták sütemény változatait kóstolja meg. Az egyik egy pisztáciás, licsis és vaníliás különlegesség, melynek tetejét ruby csokoládéból, valamint fehércsokiból készült hab és egy csokoládé vaskakas díszíti. A cukrász szerint ez egy egyszerű, könnyű nyári édesség, amelyről svéd neve a Lá:gom is árulkodik.
A mentes győztes megálmodója Brassó Imre volt, aki szintén a cukrászatban dolgozik. Egy csokis-málnás desszerttel nevezett és nyert is. A sütemény liszt-és cukormentes, málnakrém és különböző csokoládékrémek bolondítják meg.
A cukrászdában tehát továbbra is meg lehet kóstolni a nyertes édességek sütemény változatait, de más különlegességeket is érdemes kipróbálni.