Az egytálételek és gyors fogások sora következik, amiben némi vitamint is találunk. Nehéz már új és egyszerű ételt főzni a hétköznapokban, de igyekszem ebben a rovat olvasóinak segíteni.
Előre jelezném, hogy ezt az ételt paradicsomosan is érdemes kipróbálni, csak ahhoz nem házi, magyar kolbászt használok, hanem kicsit édeskés, spanyol kolbászt, ami bármelyik nagyobb áruházban kapható. Az egytálételek praktikussága csábít bennünket leginkább, de azért nem árt, ha finom is. Tökéletes kombinációja található így összesülve a burgonyának, gombának, tejfölnek és a csicseriborsónak. Nem beszélve arról, mennyire gusztusos az apró parázsburgonya és a kerek gombafejek együttese.
Bevásárló lista:
- 500 g gombafej (csiperke)
- 1 kg apró burgonya
- 200 g kolbász
- 200 g sonka
- 150 ml tejföl
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk őrölt bors
- 2 kk só
- 150 g főtt csicseriborsó
Elkészítés:
A krumplit megfőzöm héjában. Aki szereti a héját, rajta hagyhatja, aki nem, megpucolja. Egy közepes méretű tepsibe kevés olajat öntök, ráhalmozom a burgonyát, erre a kolbászokat, sonkakockákat, csicseriborsót, sózom, borsoz, összekeverem. A tejszínt, tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával és ráöntöm, ezzel is összekeverem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és 30 percen keresztül sütöm. Ekkor kiveszem, hozzáadom a hámozott, egészben hagyott gombafejeket és 15 percre visszateszem.
Friss káposzta- vagy uborkasalátával tálalom.