Győr+Konyha

Tízórai muffin sárgarépával, mogyoróval

Fotó: Szarka Zsófi
Szarka Zsófi
2020.09.21. 09:04

Érdemes az édes finomságokba egészséges alapanyagokat rejteni, amit mind munkába, mind az iskolába gond nélkül vihetünk a táskánkban.

Kicsit mindig szomorkás az ősz kezdete, aztán felbukkannak a csalogató színek. Az erős narancssárga, a piros, a lila és a zöld. Gondolok itt a sütőtökre, répára, almára, céklára, szőlőre. Mézédes, inkább nyárutó gyümölcsök, amelyek viszont télállóak, azaz hűvös helyeken átvészelik a hideg hónapokat, ha most begyűjtjük őket. Rengeteg recept született ezekhez a vitaminbombákhoz, nem csak sósak, hanem édesek, és vegyesen is. Rovatunkban már megtalálható a céklás brownie, ami nagyon szaftos, a sütőtök pite minden formája, vajas csirke sült szőlővel és most jöhet a sárgarépa muffin, amiben nádcukor, törökmogyoró és tökmag lapul. Csokoládéval tettem még izgalmasabbá, de e nélkül is a legjobb nassolni valók egyike, répaíz nélkül.

Bevásárlólista (12 db muffinhoz)

1 nagy db sárgarépa

2 ek méz

3 ek nádcukor

csipet só

fél csomag sütőpor

1 marék mag: dió, tökmag, mogyoró

2 db tojás

50 g rozsliszt

100 g tönkölyliszt

1 kk fahéj

50 g vaj

???

Elkészítés:

A vajat kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojásokat. A répát lereszelem apróra, ezt is hozzáadom, majd jöhetnek a lisztek, sütőpor, fahéj, magvak, só. Alaposan összekeverem, szilikonos muffin formákba töltöm és 180fokon, 35 perc alatt kisütöm.

Csokirész: egy adag masszát kiveszek egy tálba és hozzáadok 50g olvasztott étcsokit ,majd ezt töltöm kis mennyiségben a muffinformák aljába, majd rá az eredeti masszát. Másik variáció szerint az étcsokit kisebb darabokra töröm, és belekeverem a masszába.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Győr | #Győr+ Konyha |