Érdemes az édes finomságokba egészséges alapanyagokat rejteni, amit mind munkába, mind az iskolába gond nélkül vihetünk a táskánkban.
Kicsit mindig szomorkás az ősz kezdete, aztán felbukkannak a csalogató színek. Az erős narancssárga, a piros, a lila és a zöld. Gondolok itt a sütőtökre, répára, almára, céklára, szőlőre. Mézédes, inkább nyárutó gyümölcsök, amelyek viszont télállóak, azaz hűvös helyeken átvészelik a hideg hónapokat, ha most begyűjtjük őket. Rengeteg recept született ezekhez a vitaminbombákhoz, nem csak sósak, hanem édesek, és vegyesen is. Rovatunkban már megtalálható a céklás brownie, ami nagyon szaftos, a sütőtök pite minden formája, vajas csirke sült szőlővel és most jöhet a sárgarépa muffin, amiben nádcukor, törökmogyoró és tökmag lapul. Csokoládéval tettem még izgalmasabbá, de e nélkül is a legjobb nassolni valók egyike, répaíz nélkül.
Bevásárlólista (12 db muffinhoz)
1 nagy db sárgarépa
2 ek méz
3 ek nádcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
1 marék mag: dió, tökmag, mogyoró
2 db tojás
50 g rozsliszt
100 g tönkölyliszt
1 kk fahéj
50 g vaj
Elkészítés:
A vajat kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojásokat. A répát lereszelem apróra, ezt is hozzáadom, majd jöhetnek a lisztek, sütőpor, fahéj, magvak, só. Alaposan összekeverem, szilikonos muffin formákba töltöm és 180fokon, 35 perc alatt kisütöm.
Csokirész: egy adag masszát kiveszek egy tálba és hozzáadok 50g olvasztott étcsokit ,majd ezt töltöm kis mennyiségben a muffinformák aljába, majd rá az eredeti masszát. Másik variáció szerint az étcsokit kisebb darabokra töröm, és belekeverem a masszába.