A járvány hosszú hónapjai után május végén újra elkezdett lélegezni a belváros. Ahogy nyithattak a teraszok, a győriek kirepültek otthonaikból, hogy újra közösségben kávézhassanak, borozhassanak és élvezhessék a szabad levegőt.
Óvatosan ugyan, de megteltek a terek, az utcák és a közök, újra a találkozások városa lehetett Győr. Falhoz támasztott biciklik sorakoztak a Kisfaludy utcában is, az elmúlt időszakban ugyanis több fiatal vendéglátós talált itt otthonra. Ők kérték az önkormányzattól, hogy telepítsenek oda kerékpártárolókat – tudtuk meg Takács Krisztiántól, a körzet önkormányzati képviselőjétől.
Az utca virágzik, és nemcsak az ide kikerült növények miatt, hanem gasztrofonton is, már ami a kávékat, koktélokat, süteményeket és a reggeli falatokat illeti.
Dömötör Dávid két teraszos helyet is üzemeltet a belvárosban, az egyiket éppen itt, a Kisfaludy utcában nyitotta családjával a közelmúltban. Azt mondja, a süteményekben látták azt a potenciált, amerre érdemes fejlődni, így ebben erősítették kínálatukat.
Az elmúlt három-négy évben egyre többen érkező külföldi turisták egyelőre elmaradnak, de szerencsére beindult a belföldi turizmus, rengetegen érkeznek hozzánk például a fővárosból, de az ország többi pontjáról is jönnek látogatók.
Újra teljen meg élettel Győr belvárosa – ez a célja többek mellett a már lapunkban is bemutatott kezdeményezésnek, miszerint a területet érintő kérdéseket koncepció szintjén foglalja össze az önkormányzat a fiatalokból szerveződő Terasz Csoport Egyesület segítségével. Ők kérdőívvel kérdezték meg a helyiek véleményét, illetve különböző szakterületekről érkezőkkel tartottak workshopokat. A koncepció hamarosan publikus lesz.
A gasztrofrontra visszatérve: Dömötör Dávid is úgy látja, vannak még kiaknázatlan lehetőségek a városban. Ilyen lehet Takács Krisztián szerint például az a fajta street food, ami túlmutat a kebap és a hamburger jól bejáratott kettősén.