A tél közepén friss zöldségekkel, gyümölcsökkel és savanyúságokkal turbózhatjuk fel immunrendszerünket. Bár a magas vitamintartamú élelmiszerek nem védenek meg a koronavírustól, de az egészen biztos, hogy jó hatással vannak szervezetünkre. A vevők leginkább az almát, déli gyümölcsöket és savanyított káposztát keresik a Győri Vásárcsarnokban.
Péntek délelőtt hatalmas volt a forgalom a Győri Vásárcsarnokban. Míg január első felében kevés volt a vásárló, az elmúlt hetekben sokan veszik a friss zöldséget, gyümölcsöt.
„Úgy tűnik kell az embereknek a vitamin utánpótlás. A friss primőráruban, mint például a retek, saláta, újhagyma rengeteg a vitamin.” – kezdte Markó Vendel. A kiskereskedő hozzátette, a választék bőséges, sokféle alma található a standokon, de nagy a kínálat a déli gyümölcsökből. Narancs, mandarin, klementin, banán, kivi ezek a legnépszerűbbek.
„Mivel nálunk sok a nyugdíjas vásárló, ezért a zöldségfélékből is sok fogy. Aki ide jár hozzánk, általában főz is otthon, viszik az alapanyagokat, a kelkáposztást, káposztát, sárgarépát.”
A jóféle savanyúságok, csak úgy, mint a friss áru, rengeteg vitamint tartalmaznak, amelyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe. Szinte mindenkinek megvan a kedvence, lehet ez csípős paprika, uborka, vagy vitaminsaláta.
„Még mindig nagyon megy a savanyú káposzta. De a különböző töltött paprikákat és a fokhagymás termékeinket is megveszik. Szerencsére az árakat is tudjuk tartani, az inflációhoz képest, csupán néhány forinttal drágultunk. Érezhető egyébként, hogy a pandémia miatt mindenki fel szeretne töltődni.” – nyilatkozta a Győr Plusz Médiának Németh Margit kiskereskedő.
TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt