Győr+
2019.01.08. 13:11

A kék szekrény titka

Újabb remek, közösségépítő kezdeményezésre bukkantunk, ezúttal a győri Generációk Házában.

Az épület aulájában áll egy kék szekrény tele könyvvel. A Nyitott Könyvespolcra bárki beteheti megunt, vagy nem szeretett könyvét és választhat onnan egy számára tetszőt.

Kokas Éva, az intézmény igazgatója azt mondja, egy hónappal ezelőtt kereste meg a Csillagút Gyermekekért Közhasznú Egyesület képviselője, azzal a kéréssel, hogy létrehozna egy Nyitott Könyvespolcot a Generációk Házában. Az intézmény munkatársai örömmel fogadták a kezdeményezést, a régi szekrényt lefestették, majd Csillagút László fel is töltötte a kezdőkészletet.

Azóta nagy népszerűségnek örvend a kék szekrény. A Generációk Házában naponta több mint ötszázan fordulnak meg a gyerekektől a nyugdíjasokig, így hatalmas a kereslet a könyvekre. A kezdeményezés lényege, hogy „Tégy egyet, végy egyet”- ezzel a módszerrel folyamatosan cserélődhetnek a könyvek, így naponta találhatunk számunkra új olvasnivalót és feltehetjük a könyvespolcra a már kiolvasott kötetet.

A szekrényben található a mesekönyvektől kezdve az ismeretterjesztő kiadványokon át a szépirodalimig, mindenféle műfajú könyv.

A Nyitott Könyvespolc a Generciók Háza (Győr, Aradi vértanúk útja 23.) nyitvatartási idejében várja a könyv barátait.

Földvári Gabriella

fotó: Marcali Gábor