Gigantikus Gasztroparádé Győrben

Herkely Ákos Fotó: Győr+
2024.07.24. 08:44

Új rendezvény kerül július végén a fesztiváltérképre, ez pedig nem más, mint az I. Sör és BBQ Gasztroparádé. A főszervező, Tömböly Tamás és Dudits Gergely, a Révész Étterem tulajdonosa volt a Mélyvíz vendége.

Győrben egészen biztos, hogy ilyen még nem volt. Tömböly Tamás, Dudits Gergely és Kovacsics “Koksza” István egy igazán nagyszabású, profi rendezvényt álmodott meg a Radó szigetre július 26-a és 28-a között. Ötvözik a kulináris élvezeteket a kikapcsolódással, pihenéssel, feltöltődéssel, különféle sörök hűsítő társaságában. Ez egy olyan műfaj, mely a tengeren túlról, az USA-ból, Texasból származik, nálunk közel 10 éve hódít igazából.

Győri prófétája Koksza, aki magas szintre emelte a sütés ezen formáját, ami igazából művészet. A Révész vezetése és kollektívája mindig igazodik az alakuló trendekhez, igényekhez, így van ez a BBQ esetében is. Tanító szerepe is van a rendezvénynek, hiszen hosszú órákon át készülnek a húsok, maga a tűz elkészítése is rendkívül hosszadalmas feladat, de megéri. Közben az ország elismert chefjei ecsetelik a fűszerek, hozzávalók, különféle sütők milyenségét, fontosságát. Három napos ingyenes gasztro-orgiára számíthatunk, ahol az illatok az egész várost belengik majd igényes, élő koncertek mellett a Radón, ahova az urak mint a rendezvény megálmodói kicsiket, nagyokat, egyszóval mindenkit várnak szeretettel.

A Mélyvíz legutóbbi, keddi adása már visszahallgatható: