Panír

Panír: Fogasfilé Kárpáti módra

Fotó: Győr+
Győr+
2021.12.11. 12:21

Az ünnepi menü része lehet az a fogasrecept, amit a figyelmükbe ajánl Kovacsics „Koksza” István.

Az adás érdekessége, hogy ezt az ételt egy kedves barátjával, Rosta Roland rendőr őrnaggyal készítette el a séf, az együttműködésük eredménye a Győr+ TV-ben látható a Panír legfrissebb adásában.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej salotta vagy vöröshagyma
  • 20 dkg koktélrák (garnélarák 100/200 méret)
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csokor kapor
  • 1 kg fogasfilé
  • 40 dkg rizs
  • 1 dl olívaolaj
  • 50 g teavaj
  • fél citrom

A hagymát vágjuk nagyon apróra, majd az olívaolaj felén pirítsuk le. Adjuk hozzá a garnélákat, a kaprot, a sót és a borsot, és pirítsuk tovább. Addig kell pirítani, amíg minden lé elforr alóla. Adjuk hozzá a vajat, a fél citrom levét. Ha felolvadt a vaj, adjuk hozzá a tejszínt és a fehérbort, majd forraljuk mártás állagúvá.

Az olívaolaj másik felét öntsük egy tiszta serpenyőbe, a fogasszeleteket lassú tűzön oldalanként kb. 4-4 percig süssük meg benne. Tálaláskor a mártásunkkal nyakon borítjuk és köretnek rizst adunk hozzá.

Kapcsolódó témák: #Főzőműsor | #Panír |