A Panírban egy igazi street food ételt mutat be Koksza séf. A Mexikóból származó quesadilla alapja a tortilla lap, amit jobbnál-jobb alapanyagokkal tölthetünk meg. A gyorsan elkészíthető finomság kétfajta változatát otthon is könnyen összedobhatjuk.
Hogy hogyan készül a villámgyors harapnivaló? Íme a recept:
Quesadilla-recept:
Hozzávalók 4 főre 8 db tortillalap
1 kis konzerv bab (vörös bab)
1 kis konzerv kukorica
16 db lapkasajt
1 fej lila hagyma
8 szelet bacon
40 dk reszelt trappista sajt
szeletelt uborka (édes-savanyú)
egy kis üveg paradicsomszósz
A bacont és a lila hagymát apró kockára vágjuk, majd együtt elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kukoricát, a konzerv babot és a felszeletelt uborkát, majd összemelegítjük őket. A tortillalapokat megkenjük vékonyan paradicsomszósszal, teszünk rá egy lapkasajtot, majd egy kanállal a babos raguból, kb. 5 dkg reszelt sajtot szórunk rá, majd megint lapkasajt következik. Félbe hajtjuk, és így teszünk mind a 8 tortillalappal. Fogunk egy serpenyőt, zsírpapírt teszünk bele és közepes lángon megpirítjuk mind a két oldalát. A zsírpapír jó szolgálatot tesz, nem fog letapadni a tortilla és zsiradékot sem kell használni. Tálalásnál felszeleteljük a quesadillát és reszelt sajttal megszórjuk.
Természetesen húsmentesen is elkészíthetjük, így akár a böjti étrendben is helyet kaphat. A vegetáriánus változatban kenjük meg sajtkrémmel a tortillalapokat, erre tegyünk egy kis paradicsomszószt, babot, kukoricát, uborkaszeletet és lapkasajtot.
A Panír legújabb adását itt is visszanézheti: