A hétköznapi ételeinket is feldobhatjuk például primőr zöldségekkel és friss fűszernövényekkel. Nem csak az éttermek és vendéglátóhelyek használnak egyre gyakrabban idényjellegű hozzávalókat.
Akár otthon is érdemes friss alapanyagokhoz nyúlnunk, legalábbis ezt tanácsolja Kovacsics „Koksza” István, a Győr+ Televízió Panír című műsorának konyhafőnöke.
Quesadilla-recept:
Hozzávalók 4 főre 8 db tortillalap
1 kis konzerv bab (vörös bab)
1 kis konzerv kukorica
16 db lapkasajt
1 fej lila hagyma
8 szelet bacon
40 dk reszelt trappista sajt
szeletelt uborka (édes-savanyú)
egy kis üveg paradicsomszósz
A bacont és a lila hagymát apró kockára vágjuk, majd együtt elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kukoricát, a konzerv babot és a felszeletelt uborkát, majd összemelegítjük őket.
A tortillalapokat megkenjük vékonyan paradicsomszósszal, teszünk rá egy lapkasajtot, majd egy kanállal a babos raguból, kb. 5 dkg reszelt sajtot szórunk rá, majd megint lapkasajt következik. Félbe hajtjuk, és így teszünk mind a 8 tortillalappal. Fogunk egy serpenyőt, zsírpapírt teszünk bele és közepes lángon megpirítjuk mind a két oldalát. A zsírpapír jó szolgálatot tesz, nem fog letapadni a tortilla és zsiradékot sem kell használni. Tálalásnál felszeleteljük a quesadillát és reszelt sajttal megszórjuk.
Természetesen húsmentesen is elkészíthetjük, így akár a böjti étrendben is helyet kaphat. A vegetáriánus változatban kenjük meg sajtkrémmel a tortillalapokat, erre tegyünk egy kis paradicsomszószt, babot, kukoricát, uborkaszeletet és lapkasajtot.
Kíváncsi, hogy készíti el a Panír séfje, Koksza a quesadillát? Március 9-én este a Panír legújabb adásában megnézheti.