Az écsi Pedró Tigrisbe látogatott el stábunk, aminek kialakítását a híres Üvegtigris filmek ihlették. A hónap kenyere a vert cipó, melynek receptjét, elkészítési módját Vajda Péter tulajdonos Erdélyből hozta el.
Kiváló kovásszal bedagasztjuk a kenyeret, 1/3 pityókát, krumplit adunk hozzá, jó ropogósra sütjük, a héját pedig leverjük – innen kapta a nevét a vert cipó.
A Pedró pékjei folyamatosan az új recepteken, töltelékeken gondolkoznak, most például egy szuper élelmiszert tartalmazó kenyeret kísérleteztek ki, a kendermagos kenyeret. Vadkovászos, nagyon-nagyon ropogós kenyérről van szó, mely sokáig friss marad.
Augusztus 16-án a sokorópátkai Vidéki Esten, 19-én pedig a Pinnyédi Hídpikniken találkozhatunk a Pedró finomságaival.
(X)