A Dunakapu téren is minden a Győr Rally-ról szól

Győr+ Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.09.07. 16:19

A Győr Rallyhoz izgalmas kísérőprogramok kapcsolódnak: a Dunakapu téren péntektől egészen vasárnapig izgalmas programokkal várják a családokat. Közpen pedig lezajlott négy gyorsasági szakasz is.

Már pénteken is remek események zajlottak a téren, itt tartották ugyanis a rajtceremóniát.

Szombaton is várták az érdeklődőket egészen 11-től 17 óráig, s érdemesk már most készülni a vasárnapra is, ahol az indulás 9:30-kor lesz, az események pedig 20 órakor zárulnak majd.

Azért is ajánljuk holnapra is a Dunakapu teret, mert a remek hangulatú szurkolói zónában jó társaságban követhetők a verseny szakaszai, s már szombaton is többen választották a szórakozásnak ezt a formáját. Arról, hogy a szurkolás igazán élvezetes legyen, nem csak az pilóták gondoskodtak, hanem a különféle foodtruckok, ahol varázslatos ételeket és italokat fogyaszthattak ma is a rali szerelmesei és az érdeklődők is.

A egyik szombati különlegesség volt, hogy megnyitott „A közlekedésbiztonsági park”, amely már tavaly  is a gyerekek kedvence volt, és idén is rengeteg izgalmas program készültek a szervezői. A Széchenyi István Egyetem is több családi programmal, és szimulátorokkal várta az érdeklődőket.

Metabond-sátorban rali-kalandfüzetet és más izgalmas dolgokat találhattak a családok. Az Aerokpark kiállításon Ikarus busz, oldtimer autók láthatók, valamint egy repülőgép-szimulátort is ki lehetettpróbálni.

Az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont is családi programokkal készült. A Zöld Élet hidrogénhajtású autókat mutatott be. A KMI Autóház Kft. autót, motorokat és quadokat is kiállított.

WHB Group szervezésében vasárnap 13 órától erőemberverseny is láthatnak, ami igazán látványos lesz!

A céldobogó vasárnap 10:50-től lesz az ORB2-es mezőnynek, 16:32-től az ORB, ORC, és HISTORIC kategóriáknak, és 18:32-től az ORB3-nak.

A verseny alakulásáról érdemes megemílteni, hogy négy gyorsasági után Csomós Miklós és Nagy Attila 16.4 másodperc előnnyel vezeti a II. WHB Győr Rallyt. A második helyért Turán Frigyes, Német Gábor és Velenczei Ádám csatázik.

Négyből négy gyorsaságit nyertek Mixiék, és a több mint 15 másodperces előnyt apránként építették fel. Az első szakaszon az eső is megtréfálta a mezőnyt, a különbségek az élen mégsem voltak nagyok, sőt, Csomósék 4.9 másodperccel nyertek Németék előtt, de Velenczei is csak 5.2-del volt lassabb és Turán is csak 5.7-del.

A Kisgyónbánya-Csőszpuszta gyorsaságin Frici megtáltosodott és 9 tizedre érkezett Mixiék mögött, itt Német és Velenczei hátránya nagyobb volt (6.6 és 8 másodperc), ennek köszönhetően Turánék a második helyre léptek.

A harmadik szakaszon szinte lemásolták az első gyorsasági eredményét. Mixi 121.8 km/órás átlaggal lett első, Turán 4.4-re követte, Velenczei viszont tizedre azonos idővel lett harmadik és Német Gábor is csak 4 tizeddel volt lassabb náluk.

A Rábaringen rengeteg szurkoló várta a mezőnyt. Turánnak nem ment jól, egy lassítóval is gondja akadt, és Német Gábor is csak annyit mondott a beíróban, hogy becsapós a pálya. A skodás páros viszont csak egy tizeddel volt lassabb a szakaszt nyerő Csomós mögött, míg Turán hét másodperc feletti hátránnyal ért célba. Velenczeinek viszont jobban ment, így 1.6 másodpercre faragta a hátrányát Turán mögött, de a második helyre Németék léptek.

Nézzétek meg a tegnapi galériánk is!

Az élmezőnyben így az helyzet, hogy Csomósék magabiztosan versenyeznek, mögöttük pedig megy az adok kapok, aminek köszönhetően a dobogóért harcoló trió lassan lemarad Mixiéktől. Az ötödik Osváth már nagyobb hátrányban van, közel egy percre kerültek Mixiéktől.

Az RC4-ben viszont nem a Peugeot Kupa versenyzői a leggyorsabbak, Ifj Fogarasi Attila ugyan panaszkodott a kemény beállításokra, mégis vezeti a géposztályt.

Az ORB2-ben három gyorsasági után a Rónavölgyi-Percze páros vezet, a második szakasz után még első helyen álló Várnai Dávid a hármas gyorsaságin megállt a pályán. A második helyen Baksaiék, a harmadikon Görög Péterék állnak.

A Historic bajnokságban Wirtmann Ferenc és Kerekes József 31 másodperc előnnyel várja a délutánt Kerkes Péter előtt.

A szombati eseményekről minden további ITT érthető el!
Minden információ a gyorrally.hu oldalon található.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Korábbi cikkeink a témában:
Kapcsolódó témák: #autósport | #Győr Rally | #rally | #whb győr rally |