A jet-ski bajnokai kavarják fel a vizet a hétvégén

Győr+ Fotó: Vig Norbert
2024.07.19. 22:44

Jet-ski Európa-bajnokságnak és junior világbajnokságnak ad otthont Győrzámoly, az eseményen 27 nemzet, 154 sportolója versenyez álló és ülő kategóriákban. A kvalifikációs futamok pénteken zajlottak, és ekkor került sor a rendezvény megnyitójára is a Dunakapu téren. A program részeként a Mosoni-Dunán látványos freestyle-bemutatóval készültek a szervezők.

A megnyitón Szeles Szabolcs, sportért is felelős alpolgármester köszöntőjében kiemelte: Győr több, mint egy város. „Ez a város a sport városa is, hiszen rendkívül sok, nagyívű rendezvénynek adhattunk már otthont: világbajnokságok, Európa-bajnokságok sorozata. Éppen az idei évben sportlövő eb volt, de európa-bajnoki ifjúsági olimpiai fesztivált is rendeztünk már, ami szintén rendkívül sikeres volt. A város kultúrájának, DNS-ének része a sport és a sport szeretete, hiszen a sport inspirál és segít bennünket.”

Az alpolgármester hozzátette: Győr tele van rendezvényekkel, a Jet-ski Magyar Nagydíjjal párhuzamosan zajlik például a jótékony célú Fröccsfesztivál a Dunakapu téren.

Pulai Nikolett, Győrzámoly polgármestere elmondta: hatalmas megtiszteltetés, hogy Győrzámoly adhat otthont ennek a különleges eseménynek.

„Ahogy itt körülnézek, látom a sok zászlót, ami mind-mind egy-egy országot jelképez, látom a rekordszámú, bizakodással teli versenyzők arcát, a vendégeket, a szurkolókat, az érdeklődőket, akik örömteli várakozással néznek ezek elé az izgalmas napok elé, és hatalmas örömet érzek. Bármi is lesz az eredmény, itt már mindannyian győztesek vagyunk. Győztesek, hogy valamilyen formában részesei lehetünk ennek a csodálatos eseménynek.”

Szabó Gábor, a Magyar Jet-ski szövetség alelnöke már gyermekkora óta űzi ezt az extrém sportot:

„Egy álmunk vált valóra, hogy ide hozhattuk a rendezvényt. Nagyon örülök, hogy rengeteg országból látunk vendégül versenyzőket, hírét visszük ennek a gyönyörű városnak, hírét visszük a gyönyörű környéknek, a folyók városának, a Szigetköznek, és azt gondolom, hogy rendkívüli élményt nyújthatunk önöknek, nektek.”

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #eb | #galéria | #Győrzámoly | #jetski | #vb |