Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer is első olimpiáján versenyezhet

A olimpiai döntőbe jutást célozta meg a győri tornász

Nagy Roland Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
2024.07.26. 12:02

A magyar küldöttségből a tornászok csapata az elsők közé tartozott, akik megérkeztek Párizsba, és elfoglalták szállásukat az olimpiai faluban, majd belekezdtek az edzésekbe is. A nők mezőnyében Kovács Zsófia és Czifra Bettina Lili mellett a Győri Atlétikai Club tornásza, Bácskay Csenge képviseli a magyar színeket, míg a férfiaknál egyedül Mészáros Krisztofer tudta kiharcolni a párizsi részvételt.

Krisztofer Győrben kezdett el tornázni, és a családja mellett egész eddigi pályafutása a városhoz köti, 2022-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt talajon, és van két Eb-bronzérme is, az első 2020-ban csapatversenyben, a második pedig idén talajon. A szövetségi kapitány ideális esetben döntős szereplésre számít tőle. „A cél, hogy megcsinálja a gyakorlatait, és ha ez sikerül, akkor titkon bízom abban, hogy szerdöntőbe kerülhet, és az egyéni összetett finálé is elérhető számára” – mondta Kovács István.

A 22 éves győri sportoló mind a hat szeren versenyez, és a megnyitó utáni napon, szombaton szerepel először a selejtezőben, amelyben korláton kezd. Az egyéni összetett döntőjét jövő szerdán rendezik, a szerfinálék pedig augusztus 3. és 5. között lesznek. „Úgy érzem, jól alakul a formám. Egy-két gyakorlatom változott az Eb óta, lólengésben, korláton, nyújtón is emeltünk a kiinduló pontszámon. Talajon maradt az Eb-érmes gyakorlatom. Életem első olimpiai szereplése lesz, nagyon várom. Még soha nem versenyeztem annyi ember előtt, mint ahányan most a csarnokban lesznek. A célom az, hogy a selejtezőben jó gyakorlatokat tudjak bemutatni, és nagyon jó lenne ott lenni az egyéni összetett, és a talaj döntőjében is” – mondta Mészáros Krisztofer.

A GYAC tornásza, Bácskay Csenge az Egyesült Államokban tanul, így az olimpiai felkészülés nagy részét is ott végezte. Csenge a Magyar Torna Szövetség honlapjának azt mondta, élete legfontosabb versenyére készül. „Sokat segített számomra az olimpiára való hangolódásban az a mentalitás, amit sikerült magamba szívnom Amerikában. Annyira a pozitív gondolkodásról szól ott minden, örülök annak, hogy ezt megtanultam. Az a célom, hogy azokat az ugrásokat, amelyekkel készülök, hibátlanul be tudjam mutatni Párizsban. A többi már nem rajtam múlik. Életem első olimpiája, és fantasztikus dolognak tartom, hogy ott lehetek” – nyilatkozta Bácskay Csenge, aki egy szeren, ugrásban versenyez majd Párizsban.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #torna |