A Széchenyi-egyetem nyerte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Floorballbajnokságot

Győr+ Fotó: Széchenyi-egyetem
2023.10.18. 13:01

A győri Széchenyi István Egyetem történetének első floorballbajnoki címét könyvelhette el a Magyar Egyetem Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A siker értékét növeli, hogy az aranyérem mellé a csapat egyik játékosa, Velencei Marcell hódította el a torna legjobb játékosának járó serleget is.

A győri Széchenyi István Egyetem történetének első floorballbajnoki címét könyvelhette el a Magyar Egyetem Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A siker értékét növeli, hogy az aranyérem mellé a csapat egyik játékosa, Velencei Marcell hódította el a torna legjobb játékosának járó serleget is.

A Széchenyi István Egyetem hagyományosan kitűnően szerepel a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által szervezett MEFOB-versenyeken. Legújabb sikerét egy különleges sportágban, a jégkoronghoz hasonló, de nem jégen, hanem teremben játszott labdajátékban, a floorballban aratta. A győri csapat tavaly a negyedik helyen zárt. Azóta tudatos csapatépítés zajlott, amelynek keretében versenyzési tapasztalatokkal rendelkező floorballos és jégkorongos hallgatók csatlakoztak az együtteshez. A rendszeres felkészülés és a friss játékosok érkezése az új tanévben egyből a dobogó tetejére repítette a Széchenyi-egyetem gárdáját.

A csapat szorgalmasan készült itthon és az évközi tornákon is, ezért a tavalyi negyedik hely után, ha aranyéremre nem is, de dobogós helyezésre mindenképpen számítottam – fogalmazott az eredménnyel kapcsolatban Papp Attila csapatkapitány. Odnoga Mátyás elsőéves rekreáció szakos hallgató hozzátette, fő sportága a jégkorong, de gyakorolják a teremváltozatot is. „Nyári időszakban a szárazedzéseken a felkészülésünk szerves részét képezi a floorball. Nagyon örülök az aranynak, hiszen ebben a sportágban ilyen rangos versenyen még nem vettem részt” – hangsúlyozta.

Gasztonyi Tamás, az intézmény testnevelő tanára, az együttes vezetője kiemelte, az egyetemi Sport- és Rekreációs Központ az elmúlt két évben egyre jobb feltételeket teremtett felkészülésükhöz. Több ízben is indulhattunk tornákon, így az újonnan érkezőkkel együtt már komoly játékerőt képviselő gárdává formálódtunk. Bár a miskolci MEFOB-on minden meccsünk éles volt, a srácok olyan imponáló elszántsággal mentek fel a pályára, hogy ott senki sem állíthatott meg minket” – emelte ki.

A Széchenyi István Egyetem a dobogón a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemet előzte meg, míg a torna legjobb játékosa a győriek sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója, Velencei Marcell lett.

A Széchenyi István Egyetem MEFOB-győztes floorballcsapata. Gasztonyi Tamás testnevelő tanár, csapatvezető, Odnoga Mátyás, Velencei Marcell, Papp Attila csapatkapitány, Szücs János Máté, Balog András, Koródi Zoltán, Csajághyi Bence, Horváth László, Plöchl Alexander, Tóth Dominik, Róth Nándor, Tóth Imre.

Kapcsolódó témák: #floorball | #Győr | #Széchenyi István Egyetem |