Szép sikerek

A tatai siker csak a bemelegítés volt a SZESE sárkányhajósainak

Fotó: Hegedüs Péter
Széchenyi István Egyetem
2020.09.11. 07:27

Jól sikerült a hétvége a győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) sárkányhajó-szakosztályának: a XIV. Tata Kupán háromszor is a dobogó legfelső fokára állhattak. Hegedüs Péter tanítványai számára ez volt a főpróba az október 2-i országos egyetemi bajnoki döntő előtt, amelyet idén Győrben, a Mosoni-Duna holtágán rendez a Magyar Sárkányhajó Szövetség – feltéve, hogy az aktuális járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

A sárkányhajózásban a tavasztól őszig tartó időszak a fő versenyszezon, idén mégis szeptemberig kellett várni, hogy a járványhelyzet enyhülésével felébredjen „nyári álmából” a sportág. A kényszerszünet után augusztusban kezdődhettek el ismét az edzések, majd az elmúlt hétvégén az első versenyre is sor került.

A SZESE sárkányhajós csapata, a DragonKillers rögtön élt a kínálkozó lehetőséggel, és regisztrált a XIV. Tata Kupára, ahol előzetes reményeik szerint visszajelzést kaphattak arról, hol tartanak a felkészülésben. Úgy tűnik, a tét és a versenykörülmények feltüzelték a fiatalokat, hiszen az Öreg-tónál zajló hagyományos eseményen fényes győzelmek sorát érték el: 200 méteren mind a férfi tízes, mind a női tízes beverekedte magát a döntőbe, ahol végül legjobbként végeztek, sőt, ugyanebben a kategóriában a férfi-női vegyes húszas is diadalmaskodni tudott. Maraton távon a fiúk negyedik helyet értek el, a B csapat pedig végül 200 méteren ötödik letteredményük értékét növeli, hogy eredetileg az amatőrök között indultak volna, de végül olyan jól ment a hajójuk, hogy az erősebb mezőnyben pallérozódhattak. A kiváló szereplés nyomán a DragonKillers elhozhatta az esemény vándorkupáját, amely így egy évre Győrbe került.

Hegedüs Péter, az egyetem sárkányhajócsapatának edzője elmondta, hogy rendkívül büszke a tanítványaira, akik remek teljesítménnyel kezdték az idén alaposan megkésett szezont. Hozzátette: jelenleg minden erővel az év legfontosabb megmérettetésére készülnek, az országos egyetemi bajnokságra, amit október 2-án rendeznek Győrben, a Mosoni-Duna holtágán, a Magyar Egyetemi, Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretein belül.

Egyelőre minden a tervek szerint halad, biztató a három aranyérem, de elsősorban az országos bajnokságon szeretnénk jól szerepelni” – hangsúlyozta portálunknak az edző. „Májusban sajnos elmaradt a szokásos éves regatta Budapesten, de ezzel talán tudjuk pótolni. Nagyon örülök, hogy pont itt Győrben, hazai pályán lesz lehetőségünk megmutatni a tudásunkat. Győr még sosem rendezett sárkányhajós egyetemi döntőt, igyekszünk házigazdához méltó magabiztossággal vízre szállni. Reméljük, a körülmények is engedik” – bizakodott.

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |