Audi ETO: a fiatalok is lehetőséget kapnak ma este a Békéscsaba ellen

Győr+ Fotó: etokc.hu
2024.09.10. 11:27

A Győri Audi ETO KC szeptember 10-én, kedden 18 órától a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE ellen folytatja hazai mérkőzéseinek sorát a K&H női kézilabda liga 2. fordulójában.

Újabb, sorozatban harmadik hazai mérkőzését játssza szeptember 10-én kedden a Győri Audi ETO KC, amely a honi pontvadászat második körében a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE elleni találkozóval hangol a hétvégi, ludwigsburgi BL-túrára. Az előző kiírásban csak jobb gólkülönbségükkel – egy találattal bizonyultak jobbnak a NEKÁ-nál – bennmaradó viharsarkiak a nyáron igyekeztek megerősíteni a keretüket, így nemcsak fiatal tehetségeket, hanem légiósokat is igazoltak. A portugál válogatott kapusa, Jessica Ferreira mellett honfitársa, a balátlövő Mariana Ferreira Lopes is a lilákhoz igazolt, Sara Sabalic személyében horvát balátlövő, Klara Schlegel személyében osztrák válogatott jobbátlövő érkezett, a mindhárom középső poszton bevethető Takács Eszter pedig Esztergomból tette át székhelyét.

„A Békéscsaba elleni mérkőzésre néhány fiatal játékosunkat is benevezem majd. Fontosnak tartom, hogy maximális tisztelettel lépjünk pályára ellenük, de gyakorolnunk kell néhány olyan apró részletet, amin egy ideje dolgozunk. Természetesen a legfontosabb, hogy megnyerjük a mérkőzést, de kicsit előre tekintve tovább fejlődhetünk, és felhasználhatjuk ezt a találkozót a Ludwigsburg elleni felkészülésre is” – fogalmazott a találkozó előtt Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

A mieinknél ezen a meccsen több fiatal is lehetőséghez juthat; tétmérkőzésen térhet vissza a kapuba Győri Alexa, akit nagyon motivál, hogy ismét az Audi Aréna Győrben bizonyíthat.

„Hazai pályán fogadjuk a Békéscsabát, ami nagy löketet adhat a csapatnak. Az ellenfélnél a rutinos játékosok mellett fiatalok is játszanak, és biztos vagyok benne, hogy felszabadultan fognak kézilabdázni. Nekünk az a célunk, hogy a saját játékunkra, feladatainkra összpontosítsunk, és úgy gondolom, ez a mérkőzés nagyon jó gyakorlás lesz a Ludwigsburg elleni BL-mérkőzésünkre” – mondta Győri Alexa.

A 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport kézi YouTube-csatornája élőben közvetíti; a találkozót a Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka játékvezetői kettős fújja.

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Győr | #magyar bajnokság | #női kézilabda |