Babos Tímea: Fontos, hogy minden helyzetben ember maradjak!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.10.20. 11:33

Bár nincs diplomája, négy nyelven beszél, imád utazni, falja a könyveket és amikor csak teheti családjával tölti szabadidejét. Babos Tímea nemrégiben Győrbe látogatott, az utóbbi időben sűrűn keresi fel városunkat, hiszen édesapja Babos Csaba tavasszal a Rába ETO-hoz igazolt.

Timi pedig a mai napig a legfontosabb mentorával szeret tréningezni, így nem esik nehezére több órát utazni egy edzésért. Miközben a pályán az ifjú tenisz tehetségekkel felhőtlenül beszélgetett, örömmel adott exkluzív interjút a Győr+ Médiának is.

Nagy örömmel érkeztél a gyerekekhez Győrbe, voltak kis cserfes kérdések, de egyáltalán nem hoztak zavarba. Gyorsan kiderült, hogy igazi példakép vagy számukra, inspirálod őket. Érzed ennek a súlyát?

Babos Tímea: Nagyon jól esik, és ez engem is motivál, de egyáltalán nem érzem felelősségnek. Szeretek visszaadni a tenisznek, hiszen a tenisz is sokat adott nekem, ráadásul azt gondolom, hogy a mai világban rendkívül fontos az, hogy ne csak sportoljanak a fiatalok, hanem jó értékekkel is gazdagodjanak. Én is ezt próbálom átadni számukra, remélem sikerül is. Alapból jelentős, hogy minél többen kapcsolódjanak a teniszhez, ha ez gyerekkorban elkezdődik az a legjobb.

Kilenc éves korodban léptél pályára, előtte próbálkoztál más sportágakkal is, például az úszással. Egyik nap pedig, igaz csak nézőként, de feltűntél az egyik kereskedelmi csatorna műsorában, ahol ismert emberek bokszolnak. Csak nem? Te is ringbe szállsz?

B. T.: Nem, egyáltalán nem, csak szurkolni mentem a rendezvényre. Bokszot élőben még ilyen közelről egyébként sem láttam, elképesztő volt a különböző súlycsoportokban testközelből átélni az ütéseket. Mikor hosszabb ideig itthon tartózkodom, akkor a felkészüléseimbe mi is beépítjük ezt a fajta mozgáskultúrát, de nem gondolom, hogy egy ilyen műsor kedvéért bármikor ringbe szállnék, annál jobban féltem a fogaimat is (nevet).

A tenisz egy különleges életmódot feltételez, rengeteget vagy távol a családodtól, a szeretteidtől. Mennyire fontosak számodra a kapcsolatok, a barátok?

B.T.: A legfontosabb egy jó családi háttér, és az, hogy igaz barátaink legyenek. Enélkül nemcsak sportolni, hanem létezni sem lehet. Nyilván nem egyszerű, de ezt vállaltam, és megvan az a szűkebb kör, akikre tudom, hogy bármikor számíthatok, és ők is ugyan úgy számíthatnak rám. Amikor csak tehetem a szeretteimmel vagyok, nem titkolom, hogy a magányt, az esetleges kudarcokat néha nehéz egyedül kezelni. Az ember életében vannak mélypontok, de mindig van akire támaszkodhatok, és ezért nagyon hálás vagyok.

Mi az amire a legbüszkébb vagy, és mi az, amit még mindenképpen szeretnél még elérni?

B.T.: Mindig vannak kitűzött céljaim, de a fontos, hogy minden helyzetben ember maradjak, s nem csak mint teniszező, hanem mint Babos Timi is tudjak folyamatosan fejlődni. A tenisz a karrierem, a hobbim, a szenvedélyem, teszem a dolgom, remélem jövőre sikeresebb szezont zárhatok, erre fogok minden energiámmal összpontosítani. Hogy mi az amit még szeretnék elérni? Erre talán majd a pályám végén tudok válaszolni.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #sport | #tenisz |