Borbély Balázs marad az ETO FC Győr vezetőedzője

Venesz Klaudia Fotó: Facebook/ETO FC
2024.06.18. 14:39

A Merkantil Bank Liga zárómeccsén még bizonytalanul nyilatkozott portálunknak a folytatásról Borbély Balázs, aki 2024 áprilisában érkezett az ETO kispadjára, mára azonban biztossá vált: a vezetőedzővel kezdi az alapozást az NB1-re a csapat.

Az utolsó pillanatban, az Ajka otthonában kivívott 0:1-es végeredmény döntött a Győr sorsáról: 9 év pokoljárás után végre örömmámorban úszhatott az egész város. A feljutást követő, önfeledt ünneplés közepette Borbély nyilatkozatában még egy kis pihenést említett és nem beszélt arról, hogy a magasabb ligában is kísérné-e a csapatát.

Az ETO FC június 18-án azonban megerősítette: Borbély aláírta a folytatásról szóló szerződést!

Borbély Balázzsal 2026-ig hosszabbított a klub (fotó: ETO FC Győr)

A dokumentumok 2026-ig szólnak.
“Kipihentem magam a három hét alatt. Ajkán még nem akartam a jövőről beszélni, nem akartam vele foglalkozni, inkább ki akartam élvezni a pillanatot, azt az örömöt és boldogságot, hogy a csapat végre, hosszú idő után feljutott” – nyilatkozott portálunknak Balázs. A csapat utolsó öt, veretlen sorozatot hozó mérkőzése során nem került szóba a szerződéshosszabbítás. „Azt mondtuk, hogy meglátjuk, mi lesz a vége: feljutás, vagy maradás. De csak a jelennel foglalkoztunk.”

A vezetőedző elgondolásának létjogosultsága, mely szerint a játékot szívvel és lélekkel lehet csak művelni, beigazolódni látszik. „Van egy edzői filozófiám, amitől nem szeretnék eltérni. Ahogy szeretnék dolgozni a játékosokkal és amilyen kapcsolatot szeretnék velük kialakítani, azon nem szeretnék változtatni. Nyilván sok változás lesz a keretben is – nem is kevés, biztosan többen szeretnének kifelé és befelé is mozdulni – a rám vonatkozó részekben viszont nem fogok változtatni, autentikus szeretnék maradni.”

A kommunikációjában és a hozzáállásában Borbély arra törekszik, hogy a csapat közösen álljon bele a feladatba. Az átigazolások időszaka még csak most következik. „Az elvárások teljesen mások és azok szerint kell most megerősítenünk a keretet.”

A sikerszéria és a felső ligába lépés után a vezetőedző tiszta lappal szeretne indítani. „Az már a múlt. Most maradjunk megint a jelenben. Éljünk a jelenben. A nyolc hét történése szép volt, jó volt, a feladat oldani a jelen problémáit.”

Borbély Balázs munkáját a továbbiakban is Lipták Zoltán segíti.

Lipták Zoltán (fotó: ETO FC Győr)

Az ETO FC Győr szerdán kezdi meg a felkészülést az új lehetőségeket és kihívásokat tartogató szezonra. Az MLSZ 2024/25-ös évadra szóló naptára szerint július 27-én kerül sor az OTP Bank Liga első fordulójára, a nagypályás bajnokság sorsolásáról a későbbiekben tudósítunk.

Korábban írtuk a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #sport | #vezetőedző |