Borulás vetett véget a győri vb-álmoknak

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.09.06. 14:33

Hetedik helyen zárta a maraton kajak világbajnokságot a Graboplast Győri VSE-t erősítő Czéllai-Vörös Zsófia. A kiváló sportoló a Győrplusznak mesélt a kalandos világbajnoki futamról.

„Az első 10 kilométeren Kiszli Vandával és egy spanyol lánnyal sikerült meglépnünk a mezőnytől. Elől haladtunk a három dobogós helyen. Aztán a második futószakaszt követően megtörtént a baj. Ahogy a partról szálltam be a hajómba, a másik oldalon rögtön ki is estem belőle. Szerencsére csak térdig ért a víz, úsznom nem kellett, de így is tetemes mennyiségű víz került a kajakba” – meséli a történteket Czéllai-Vörös Zsófia.

„Szerettem volna biztosra menni, hogy nem maradt víz a kajakomban, ezért kétszer is kiborítottam, aztán gyorsan visszaszálltam, és mentem tovább. Ekkor derült ki, hogy a legnagyobb gondosság ellenére is maradt még víz a testben, ettől kezdve pumpálnom kellett, és szép lassan elúszott a futamon” – teszi hozzá Zsófi.

„Vanda az egész évben nagyon jó formában versenyez, a mostani győzelmével megvédte a világbajnoki címét is, őt nem lehetett volna utolérni, de az ezüst és a bronzérem meglehetett volna. Nagyon szerettem volna éremmel hazatérni. Azért bosszant a dolog, mert korábban egyesben hasonló borulásom még nem volt a pályafutásom során” – mondta el Czéllai Vörös Zsófia, aki végül hetedikként zárta a vb-t.

Korábban a témában: