Budapesten rendezték az utcai sportok olimpiai fesztiválját

Venesz Klaudia Fotó: Facebook/Olympic Qualifier Series Budapest
2024.06.23. 19:03

A Ludovika Campus adott otthont június 20. és 23. között az Utcai Sportok Olimpiai Kvalifikációs Sorozatának második állomásának. A breaking 2018-ban, a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián debütált és 2024-ben már önálló sportágként szerepel a Párizsi Olimpia programjában.

Valódi népünnepély alakult ki a BMX, gördeszka , sportmászás és a breaking sportoknak rendezett, olimpiai kvalifikációs versenyen, amely mellett az Urban Fesztivál kiváló zenei programokkal jelentkezett. Vasárnap délután a szervezők kitették a megtelt táblát: az ingyenes rendezvényre rengetegen voltak kíváncsiak. A parkban a bátrabbak kipróbálhatták magukat az egyes deszkás és bringás ügyességi elemeken, de még a graffity művészetébe is belekóstolhattak.

Habár a fesztivál szűkebb réteget szólít meg, mégis az év legösszetettebb és legnagyobb magyar sporteseményének számít és a sikeres lebonyolítás talán egy jó pontot is jelent a NOB-tól is. Ez azért is fontos, mert a hazai szövetség továbbra is napirenden tartja a magyar olimpiai játékok megrendezésére vonatkozó pályázat benyújtását.

BMX freestyle-ban Kempf Zoltán, breakingben Szarvák Csenge és Noris Lobontiu, falmászásban Tusnády Nimród Sebestyén képviselte a magyar zászlót a világversenyen többek közt amerikai, koreai, kínai, brazil és izraeli sportolókkal szemben.

Nyitókép: Facebook/Olympic Qualifier Series Budapest, Szarvák Csenge

Kapcsolódó témák: #BMX | #falmászás | #olimpia2024 | #sport | #világbajnokság |