Győri Audi ETO KC

Címvédő veréssel kezdte a Bajnokok Ligáját az Audi ETO

Fotó: Marcali Gábor
Győr+ / mti
2021.09.11. 19:32

A címvédő Vipers és az ötszörös BL-győztes ETO KC feszült egymásnak ma este az Audi Arénában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitó fordulójában.

Oftedal nyitó beköszönése után (1-0) a Vipers vette át az irányítást (volt oda már 1-6 is), a mieinkre pedig hosszú felzárkózás várt.

A huszadik percben végül Lukács Viki pazar lövésével sikerült az egyenlítés (10-10), amely mint kiderült: meghatározta a meccs további alakulását is.

Ezt követően ugyanis már végig nálunk volt az előny. A szünetre négy gólos előnnyel vonult a Győri Audi ETO KC (17-13.)

Szerencsére a fordulás sem hozott változást. Az ETO egyre magabiztosabban őrizte előnyét, a 45. perctől kezdve pedig szép lassan meglépett.

A Vipers komoly gondjait jelezte, hogy a 49. percben Lukács a saját térfeléről lőtt gólt az üres norvég kapuba (30-22).

A vendégeknek a végjátékban kilenc gólról (34-25) kellett megkezdeniük a felzárkózást. A vége azonban így is hat gól lett közte. A végeredmény:

Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand 35–29 (17–13)

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégeket erősítő Ragnhild Valle Dahl volt 11 góllal. Hazai részről Lukács Viktória hétszer talált be, négy csapattársa pedig egyaránt négy góllal zárt. A meccs legjobbjának megválasztott Silje Solberg 13 védéssel járult hozzá a magabiztos győzelemhez.

Ambros Martín: „Nem egyszerű hazai pályán egy ilyen remek ellenféllel szemben kezdeni a szezont. A Vipers kiválóan indította a meccset, mi viszont türelmesek voltunk, és vártuk a lehetőségeket. Összeraktuk védekezésünket az első félidőben, ez pedig jó kapusteljesítményt hozott magával. Így a szezon elején még nincsenek kész a csapatok a kluboknál, be kell például építeni az új igazolásokat, de ha mi türelmesek vagyunk, annak meglesz az eredménye.”

A két csapat negyedszer találkozott egymással, és negyedszer született győri siker.

Az ETO egy hét múlva a szlovén Krim Mercator Ljubljana vendége lesz a csoportkör második fordulójában

Fotógaléria 1.: Marcali Gábor

Fotógaléria 2.: Vig Norbert

Fotógaléria 3.: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |