Csak a Veszprém tudta elvenni az ETO veretlenségét

Győr+ Fotó: EUHT
2024.10.20. 19:03

A K&H férfi kézilabda liga 6. fordulójában az ETO University Handball Team együttese a klubvilágbajnok Veszprém HC-t fogadta.

Az első öt fordulóban fantasztikus startot vett az ETO University Handball Team, és nem talált legyőzőre az NB I győri újonca. Vasárnap délután azonban minden korábbinál nehezebb feladat várt a mieinkre, hiszen egy igazi európai sztárcsapat, a friss klubvilágbajnok Veszprém érkezett Győrbe. A nagy érdeklődés miatt a meccset az Audi Arénában rendezték:

A mérkőzésen ezúttal nem került keretbe Dörnyei Borisz, Gerdán Tibor és Koncz András. A találkozó ünnepélyes kezdődobással indult, amelyet Freiman Sándor a Cutler Győr tulajdonos-ügyvezetője végzett el.

Kilvinger Bálint vezetőedző a Nagy, Dely, Bombac, Bozovic, Laurinyecz, Vilovski sorral kezdett védekezésben, míg a kapuban Bősz foglalt helyet. A veszprémiek kezdtek és az első támadást Remili rögtön gólra is váltotta. Ezután Bozovic talált a vendég kapuba, majd egy közel tíz perces gólcsendet tört meg Nagy a góljával (2-7). Bősz és a vendég kapuban Coralles is védésekkel segítette csapatát, így az ETO nem tudott közelebb zárkózni. A 20. percben 7-13-as vendég előnyt mutatott az eredményjelző. A szünetre 11-19-es veszprémi vezetéssel vonultak a csapatok – számol be róla a klub honlapja.

A második félidő elején pedig a 18. születésnapját ünneplő Kozári Dávid végezhette el a kezdődobást.

A második játékrész is vendég találattal indult, de Balogh és Hári válaszoltak rá (13-20).  A játékrészben is mutatta fölényét a vendég együttes és a 40. percben 17-28-ra vezettek a bakonyiak. A vendégek folyamatosan növelték előnyüket, és a mérkőzés utolsó tíz percére 12 gólos veszprémi előnnyel fordultak a csapatok (20-33).  A végén 15 gólos, 22-37-es veszprémi győzelem született.

ETO University HT-Veszprém HC 22-37 (11-19

Kilvilnger Bálint: „Először is gratulálok a vendégeknek, köszönjük, hogy beleálltak a mérkőzésbe úgy ahogy kellett. Nekünk ez a tapasztalat egy újabb fejlődési szint a számunkra. Mindenki pályára tudott lépni, és így megérezték milyen egy ilyen csapat ellen játszani. Egy hiányérzetem van, hogy túl sok hibát vétettünk. Nagyon örülök, hogy egy ilyen fantasztikus hangulatban tudtunk játszani. Folytatjuk tovább a munkát!”

Nagy Martin: „Úgy éreztem. hogy az első félidőben nagyon komoly tempót diktáltak. A beálló elleni védekezést nem tudtuk teljesen megoldani. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre.”

Kapcsolódó témák: #eto university handball team | #Győr | #kézilabda | #sport |