Dráma után örömmámor: győzelem Skócia ellen!

Győr+ / MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2024.06.23. 22:45

Varga Barnabás drámai sérülése és tíz perc hosszabbítás után Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával a magyar válogatott 1-0-ra legyűrte Skóciát az Eb-n, örömünnep kezdődött Stuttgartban és Magyarországon, így Győrben is. Él a remény, továbbjuthat a nemzeti tizenegy!

A magyar labdarúgó-válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.

Így ünnepelt a válogatott a szurkolókkal a lefújás után: (Videó: Győr+ Média, Mireider Máté)

A küzdelmes találkozón végig a magyarok álltak közelebb a vezetéshez, mert a riválist mindkét félidőben egy-egy alkalommal csak a kapufa mentette meg a góltól. A tízperces hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán egy gyors ellentámadás végén Sallai Roland visszagurított labdájából a csereként beállt Csoboth megszerezte az “életben maradást” jelentő gólt.

Csoboth Kevin (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak.

Szoboszlai Dominik Varga Barnabás mezét vette fel a találkozót követően. Szoboszlai és a csapat a győzelmet Varga Barnabásnak ajánlotta fel. Az előzményekről itt írtunk bővebben:

“Sajnos testközelből láttam, mi történt Barnival, és egyáltalán nem volt szívderítő látvány, beleégett a szemembe és az emlékezetembe, ezért rángattam be a pályára az orvosokat a hordággyal, bár nem tudtam, mi ilyenkor a protokoll. A lényeg és a legfontosabb, hogy újra együtt lehessünk vele” – nyilatkozta a magyar csapatkapitány az M4 Sport csatornának nem sokkal a találkozó vége után.

“Bár a sorunk nem a saját kezünkben van, nagyon bizakodóak vagyunk, most megy a számolgatás,és bízunk abban, hogy ott lehetünk a folytatásban” – tette hozzá Szoboszlai.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi:A legfontosabb, hogy úgy értesültünk, Barnának stabil az állapota, viszont az első hírek szerint súlyos sérülést, törést szenvedett, így ebben a sorozatban már nem léphet velünk pályára. Ma este nagyon különleges volt a csapat mentális ereje, hiszen a játékosok végig hittek magukban és egymásban. Ami szörnyű volt az eddigi tornán, az a Svájc elleni első félidő, ezt a játékrészt leszámítva a képességeinknek megfelelően játszottunk, de több apróság, például néhány vitatható bírói ítélet és saját hiba is nehezítette a dolgunkat.”

A csoport, 3. (utolsó) forduló:


Magyarország-Skócia 1-0 (0-0)


Stuttgart, MHP Aréna, 52 ezer néző, v.: Facundo Tello (argentin)
gólszerző: Csoboth (101.)
sárga lap: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), Kleinheisler (75. – pályán kívül), Csoboth (102.), illetve McTominay (51.)

Az A-csoport végeredménye:
1. Németország  3   2  1  –   8-2   7 pont – továbbjutott
2. Svájc        3   1  2  –   5-3   5 – továbbjutott
3. MAGYARORSZÁG 3   1  –  2   2-5   3
4. Skócia       3   –  1  2   2-7   1 – kiesett

Kapcsolódó témák: #EURO2024 | #labdarúgás | #magyar válogatott |