Drámai csatában maradt le a női kézilabda-válogatott az olimpiai elődöntőről

Győr+ / MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.08.06. 19:15

A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a legjobb négy közé a párizsi olimpián, miután a keddi negyeddöntőben hosszabbítás után kikapott a svéd csapattól. Az Audi ETO KC játékosa, Győri-Lukács Viktória könnyek között nyilatkozott.

A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a legjobb négy közé a párizsi olimpián, miután a keddi negyeddöntőben hosszabbítás után 36-32-re kikapott a svéd csapattól.

 Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a csoportkört két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a harmadik helyen zárta, ezért találkozott a másik hatos második helyén zárt skandinávokkal.

A magyar csapat az első félidő derekán négygólos hátrányba került, a szünetig egy találatra zárkózott. A kiegyenlített második félidő utolsó percében vezetett is, ám a svédek egyenlítettek, a hosszabbításban pedig jobbnak bizonyultak.

A magyar válogatott számára véget ért az olimpia. Hogy a hatodik, vagy hetedik helyen zár-e, az az utolsó negyeddöntő, a norvég-brazil találkozó kimenetelétől függ. Legutóbb, Tokióban hetedik lett a nemzeti csapat.

Győri-Lukács Viktória, az Audi ETO KC játékosa sírva nyilatkozott közvetlenül a meccs után az M4 Sportnak: “Nagyon-nagyon picin múlott, küzdöttünk az elejétől a végéig, és most ez nagyon fáj. Személy szerint úgy éreztem, hogy a svédeket legyőzzük a rendes játékidőben, és ezért mindent meg is tettünk. Nem számítottunk a végén bekapott átlövésgólra. A hosszabbításban aztán már tanácstalanok voltunk.”

Klujber Katrin: “Hatalmas csalódás a végeredmény, hiába küzdöttünk óriásit, valami mégis hiányzott, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Többször volt kommunikációs problémánk a rendes játékidő végén. A hosszabbításban pedig nem sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk.”

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #női kézilabda | #olimpia2024 | #párizs2024 |