Edzőként folytatja Lipták Zoltán

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.05.26. 11:33

Visszavonul Lipták Zoltán, az ETO FC labdarúgója, aki a Dorog elleni NB II-es bajnoki meccsen lépett pályára utoljára a zöld-fehérek színeiben. A 18-szoros magyar válogatott védő ráadásul góllal búcsúzott: fejes találattal állította be a 4ؘ–0-ás végeredményt.

Liptákot a mérkőzés előtt köszöntötték a klub vezetői, a találkozó után pedig a szurkolók éltették őt.

„Egy futballista ritkán élhet át ilyen megható pillanatokat, természetesen nagyon jó érzés volt. Hosszú és szép pályafutás áll mögöttem, nem lehet hiányérzetem. A testem még bírta volna, de fejben már elfáradtam, és úgy láttam jónak, ha lezárom a karrieremet” – magyarázta lapunknak Lipták, aki tagja volt annak az ETO-nak, amely a 2012–13-as idényben, 30 év szünet után bajnoki címet nyert az NB I.-ben.

„Pályafutásom egyik legszebb emléke az ETO-val szerzett aranyérem, nagyon büszke vagyok rá. Nagyon jó csapatunk volt, sajnálom, hogy két évvel később a klub csődbe ment. Karrierem során a Videotonnal is bajnok tudtam lenni, és szereztem összesen négy bajnoki ezüstérmet – fogalmazott Lipták, aki 18 alkalommal kapott szerepet a nemzeti csapatban. – Óriási megtiszteltetés, hogy ennyi meccsen erősíthettem a válogatottat. Emlékszem, a Wembley Stadionban, az angolok elleni meccsen debütáltam. Elképesztő érzés volt, amikor a meccs előtt, a reggeli során Egervári Sándor akkori szövetségi kapitány odajött hozzám, és elmondta, játszani fogok a találkozón, ne izguljak, bízik bennem.”

Lipták nem szakad el az ETO-tól és a labdarúgástól, edzőként folytatja a klub kötelékében.

„Három-négy évvel ezelőtt kezdtem el az edzői képzést, s sikerült megszereznem az „A” licencet. Az ETO akadémiáján kapok szerepet trénerként, igyekszem minden tudásomat átadni a fiataloknak – jegyezte meg Lipták, aki bízik benne, a felnőttcsapat mihamarabb feljut az NB I-be. – Beszélve a mostani vezetőséggel, mondhatom, jó úton halad a klub a céljai elérése felé. Persze nagyon nehéz kivívni a feljutást, sok erős csapat alkotja a másodosztály mezőnyét. Én ugyanakkor optimista vagyok.”

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |