Először játszik idén a magyar labdarúgó-válogatott, Szerbia az ellenfél

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2022.03.24. 13:05

Először lép pályára 2022-ben a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink ellenfele Szerbia nemzeti csapata lesz, a felkészülési találkozót ma 19:30-kor rendezik a Puskás Arénában. A mieink bravúrra készülnek, az a céljuk, hogy hazai pályán legyőzzék a szerbeket. Mindez hatalmas fegyvertény lenne, hiszen az ellenfélnek sikerült kvalifikálnia magát az idei, katari világbajnokságra.

Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya tudja, nehéz mérkőzés vár csapatára. A szerbek keretét számos olyan futballista alkotja, aki az európai topligák valamelyikében szerepel.

,,Nehéz feladat vár a két csapatra és általában a válogatottakra. Kevés az idő, ezért maximális figyelmet kérek a játékosoktól az edzések során is. Bízom a kerettagok hozzáállásában, mint mindig, de ez szükséges is a jó teljesítményhez” – jelentette ki Marco Rossi.

A magyar futballisták nagyon várták már az összecsapást. Botka Endre, a Ferencváros védője kifejtette, tétje ugyan nincs a felkészülési mérkőzésnek, a csapat mindenesetre úgy készül, hogy a szerbek komolyan veszik majd a találkozót.

,,Szeretnénk a legjobb teljesítményünkkel előrukkolni. Az újoncoknak gyorsan sikerült beilleszkedni, a magyar válogatott ugyanis egy nagyon jó közösség – hangsúlyozta Botka. – A legfontosabb célunk, hogy amit az elmúlt időszakban felépítettünk, azt megtartsuk, és továbbfejlesszük. Elsősorban a nyári Nemzetek Ligája-találkozókra készülünk, ebből a szempontból különösen fontos a ránk váró két felkészülési mérkőzés, a szerbek és az észak-írek ellen.”

Amióta Jugoszlávia szétesett, az önálló Szerbiával csak kétszer mérkőzött meg a magyar labdarúgó-válogatott. Ezen a két összecsapáson a mieink nem szenvedtek vereséget. Legutóbb, a Nemzetek Ligájában 1-1-re végeztek a felek Budapesten, azt megelőzően pedig, szintén NL-találkozón 1-0-ra diadalmaskodott a Rossi-csapat Belgrádban.

Az utolsó barátságos jugoszláv–magyart egyébként 1984. március 31-én rendezték Szabadkán, Mezey György csapata 2-1-es vereséget szenvedett. Magyarországon a legutóbbi nem tétre menő összecsapás 1977. október 5-én, a Népstadionban volt, akkor Baróti Lajos együttese Törőcsik András duplájának is köszönhetően 4-3-ra verte a jugoszlávokat.  

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |