Érdi nem tudott javítani, Vadnai a 17. helyen

MTI Fotó: Cserta Gábor / MVSZ
2024.08.02. 19:37

A vitorlázó Vadnai Jonatán a 17., Érdi Mária viszont csak a 24. helyen áll a pénteki versenynap után a párizsi olimpián.

Az ILCA (korábban Laser) hajóosztályban a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária csütörtökön 20. hellyel kezdett Marseille-ben és pénteken sem ment neki a versenyzés. Előbb a 19., majd a 33. helyen ért célba. Utóbbit ugyan kiejtheti, mint legrosszabb helyezését, de így is csak a 24. a 43 hajót számláló mezőnyben.  

A nőknél péntekre három futamot terveztek, de egyet elhalasztottak, a magyar szövetség beszámolója szerint abban Érdi a második helyen állt, amikor lefújták.

Jobban szerepel az Európa-bajnoki ezüstérmes Vadnai Jonatán, aki 21. és 13. hellyel folytatta szereplését, előbbit pedig kiejtheti. Így négy futam után a 17. helyen található, számára még “lőtávolon” belül van az éremverseny, a tizedik kilenc helyezési ponttal előzi meg.

A tervezett menetrend szerint hétfőig tíz futamot rendeznek, majd másnap következik a legjobb tízet felvonultató éremverseny.

“Tudok jól menni ilyen szélben, de mindkét rajtom nagyon rossz volt ma. Sajnos a bal oldalon kellett volna menni, de miután rossz volt a rajtom, utána nem volt már lehetőségem oda eljutni” – mondta a magyar szövetség honlapján Érdi Mária.

Hozzátette: örült neki, hogy a harmadik futamban elöl haladt, jó volt végre egy kicsit szabadon vitorlázni, nem csak felkapaszkodni, ezért is sajnálja, hogy menet közben lefújták.

“Holnapra nincs más feladatom, mint jól elrajtolni” – szögezte le Érdi.

Vadnai kifejtette: arra számítottak, hogy nyugat felől jön egy front és emiatt a pálya jobb oldala lesz az erős, de nem így lett, a második futamban pedig annyiban elrontotta a rajtját, hogy az utolsó pillanatban “bejött alá” egy hajó, amit már nem tudott kivédeni.

Kitisztáztam magam, egész jól felértem, de aztán a hátszélben beszívott a mezőny, elég sok helyet buktam. Ez nem a legjobb pozíció összetettben, de messze még a vége, lehet ebből építkezni és szeretnék néhány top 10-es eredményt összeszedni a következő futamokban. Mára is erősebb szelet ígértek, reméljük, holnapra valóban meg is érkezik” – mondta Vadnai.

Fotó: Cserta Gábor / MVSZ

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |