ETO-győzelem a szlovén bajnok ellen!

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.07.28. 16:32

Az osztrák bajnokság második helyezettje, a First Vienna elleni sikert követően (3-1), a szlovén bajnok Mura együttesét is legyőzte nemzetközi felkészülési mérkőzésen, az ETO FC Győr női labdarúgócsapata. A zöld-fehérek így egy héten belül, két BL-részvevő együttes ellen is diadalmaskodtak!

ZNK Mura-ETO FC Győr 1-4 (0-1)

ETO: Krizsan (Spilenberg) – Öreg (Rajkovic), Kovács L. (Nagy Sz.), Jánosi (Tóth S.), Savanya, Kern, Nagy F., Kocsán, Horvathova, Németh V. (Ibarguen), White. Edző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: White 2, Savanya, Kocsán.

Nagy melegben kezdődött a találkozó, amelyen az északír Glentoran elleni BL-selejtezőre készülő hazai csapat ellen, bátran kezdett, a fiatalokkal teletűzdelt ETO. (A szlovén rekordbajnok – korábban Pomurje néven szerepelt – ellen is még több hiányzója volt a győri együttesnek, hiszen Bíró, Borók, Süle, Sali, Vida, Frajtovic és Vachter is a pályán kívülről figyelte az eseményeket.) A 20. percben Nagy F. ugratta ki amerikai csapattársát, White pedig 15 méterről, jobbról, kilőtte a hosszú sarkot. 0-1. A félidő második felében, kissé visszaesett a győri csapat teljesítménye, több hibát is vétett, ezért a hazai együttes néhányszor helyzetbe is került, kétszer például Krizsan védett bravúrral.

Fordulás után újra egy szervezettebb ETO-t láthatott a közönség, amely az 52. percben, tovább növelte az előnyét: Öreg jobb oldali beadása Savanya elé került, aki 20 méterről, ballal, kilőtte a bal alsó sarkot. 0-2. A sorozatos győri támadásokat követően, a 65. percben, Horvathova baloldali beadását White, a kapust megelőzve fejelte a hálóba. 0-3. A 75. percben egy győri védelmi megingást kihasználva, büntetőhöz jutott a hazai csapat,amelyet aztán értékesített is. 1-3. A hajrában, pontosabban a 86. percben, Kocsán egy szép egyéni akciót követően, a kapust is kicselezve talált a hálóba. 1-4.

Összességében az ETO megérdemelt, értékes győzelmet aratott Szlovéniában, és egy napos pihenőt követően, folytatja a felkészülését. A csapat legközelebb, szerdán 17 órakor Gyirmóton, a Győrött edzőtáborozó, szintén BL-induló, cseh Slovacko ellen lép pályára.

Dörnyei Balázs: “Újabb hasznos felkészülési mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben még néhol akadozott a játékunk, de a szünetben megbeszéltekre már jól reagált a csapat, és a hőségben is jó teljesítményt nyújtott.”

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |