ETO-rekord a kupában

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.10.08. 20:53

A címvédő női labdarúgócsapat Budaörsön lépett pályára a Magyar Kupában, és az NB II Nyugati csoportjának listavezetője ellen, fölényes, 7-0-ás győzelmet aratott, amellyel bejutott a sorozatban a legjobb nyolc közé. Az ETO-n kívül az élvonalbeli FTC, MTK, Puskás Akadémia, DVTK, Astra HFC csapata, valamint a másodosztályú Újpest és Dunaújváros együttese került be a negyeddöntőbe.

A kupamérkőzésen, a győri csapat keretéből, különböző okok miatt, kilencen – Bíró, Krizsan, Frajtovic, Vida, Vachter, Öreg, Horvathova, Topalov, Tóth S. – is hiányoztak, viszont a gárda gerincét alkotó játékosok megint remekeltek: Savanya triplázott, az egy félidőt futballozó Süle duplázott, a védekezésben Borók, Jánosi, Kovács L. és Nagy F. szinte levegőhöz sem engedte jutni a hazai támadókat, Abambila és Kern jól szervezett középpályán, míg Kocsán, White és Németh V. állandó veszélyt jelentett a budaörsi kapura. A betegség után visszatérő Sali ezúttal csereként hozott további lendületet a csapatba, míg a fiatalok, Bodri, Halmai, Ézsely és Feil bátran szálltak be a találkozóba. Utóbbival kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a mérkőzés előtt napokban töltötte be a 15. életévét, így könnyen elképzelhető, hogy Feil Réka a legfiatalabb játékos, aki idehaza, a felnőttek között, tétmérkőzésen pályára lépett!

Az ETO, egy napos pihenőt követően, természetesen folytatja a felkészülését, mert a hét végén már újra bajnoki mérkőzésen szerepel, ráadásul hosszú idő után, újra hazai környezetben, hiszen szombaton 14 órakor, a szombathelyi együttes látogat Győrbe.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |