ETO-s hölgyek: Együtt maradt a kupagyőztes!

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.07.25. 18:01

Évek óta remekül szerepel a magyar bajnokságban az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata, amely ráadásul, sporttörténeti sikerként, egymásután háromszor elhódította a Magyar Kupát. A klub tulajdonosának és a támogatóinak köszönhetően, a csapat magja együtt maradt, s így az idei szezonnak is nagy reményekkel vághat majd neki augusztus végén az együttes.

Az érvényes szerződéssel rendelkező játékosok – Kovács L., Nagy F., Savanya, Süle, Sali, Kern – maradása után, immáron az is eldőlt, hogy többen is a győri folytatás mellett döntöttek, így Borók, Krizsan, Frajtovic, Nagy Sz., Öreg, Horvathova, Vida, Kocsán, White és a gólkirály Vachter is ETO-mezben szerepel a következő idényben. Rajtuk kívül, az akadémián nevelkedő fiatalok közül is felkerültek néhányan a felnőtt keretbe – Spilenberg, Tóth S., Rajkovic -, amelybe új játékosként, erősítésként csatlakozott már a válogatott kapus, Bíró B., míg két-két hazai és külföldi labdarúgóval közel áll a megegyezéshez a klub. A nyári szünetben egyébként öt játékos – McCarthy, Ladhani, Zágonyi, Szabova, Petrovics – távozott a csapatból, így közel a tavalyihoz megegyező létszámú kerettel vághat majd neki a bajnokságnak az ETO, amelynek háza táján nagyon bíznak abban, hogy a jelenleg még hiányzó labdarúgók, mihamarabb csatlakozhatnak az együtteshez, és az elmúlt évihez hasonló sérüléshullám nem sújtja majd a csapatot.   

Kialakult  a női csapat szakmai stábja is, Horváth Cs. Attila szakág vezető továbbra is Dörnyei Balázs vezetőedzőnek szavazott bizalmat, akinek a munkáját Süle János asszisztens edző, Pánczél Roland kapusedző, Hubacsek Dóra és Gál Bence erőnléti edző, Mezei Mihály video elemző, dr. Ágh László orvos, Gál Angyal gyógytornász, Horváth Zsófia masszőr és Kozma Máté technikai vezető segíti majd.

Az ETO, a felkészüléskor természetes, kemény edzések mellett, a múlt héten már lejátszotta az első nemzetközi mérkőzését, amelyen biztató teljesítménnyel, 3-1-re legyőzte az osztrák bajnokság második helyezettjét, a BL-induló Firts Vienna gárdáját. A zöld-fehérek szombaton 16 órakor, egy újabb Bajnokok Ligája részvevő együttes ellen szerepelhetnek, hiszen a szlovén bajnok, Mura otthonában lépnek pályára. Ezen a találkozón biztosan nem játszik még Bíró, Borók, Frajtovic, Süle, Vida és Vachter, viszont ott lehet három „próbázó”, a Fehérvárról érkező Jánosi és Németh V., valamint a kolumbiai Ibarguen.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |