Férfi kézilabda: Hétgólós győzelem

Győr+ Fotó: gyorietouni.hu
2024.09.20. 19:49

Magabiztos győzelemmel őrizte meg veretlenségét az NB I-es újonc ETO University Handball Team.

Az ETO újabb győzelmet aratott, ezzel 100%-os mérleget tartva a felső ligában. A Csurgó elleni 35:28-as eredménnyel három találkozó után is hibátlan az együttes.

A gyorietouni.hu beszámolója szerint „a találkozón ezúttal nem került keretbe Ásványi Gellért, Koncz András és Nagy Martin. Csapatunk védekezésben a Bombac, Bozovic, Pieczonka, Vilovski, Dely, Dörnyei hatossal, míg a kapuban Bősszel kezdte meg a találkozót. Az első gólt a vendégek szerezték, de rögtön érkezett a válasz Bozovic révén (1-1). Fej-fej mellett haladtak a csapatok és a 11. percben 6-4-es győri előny állt az eredményjelzőn. Bősz átmentette egri formáját és remek védéseivel segítette a fehér mezes győri egyöttest. Balogh magabiztosan értékesítette a győri büntetőt, mellyel négy gólosra növelte az előnyt (8-4). Dely góljával 11-7-re vezetett csapatunk, amikor a vendégek mestere Vladan Matic időt kért. A taktikai szünet kedvezett a vendégeknek, hiszen két gyors gólt is szereztek, de így is győri vezetéssel kezdődött meg a játékrész utolsó tíz perce (11-9). A 22. percben Vajda révén öt góllal vezetett csapatunk (14-9). Igaz a végére egy gólt faragott hátrányából a vendég együttes, de így is négy gólos győri előnnyel vonulhattak a szünetre a csapatok (18-14).

A második félidő két vendég góllal indult, melyre három győri válasz érkezett (21-16), így a vendégek mestere újra lerakta az időkérést jelző táblát. A negyvenedik percre fordulva növelte előnyét csapatunk és 24-18-ra vezetett. A játékrész feléhez érkezve tartotta 5-6 gólos előnyét az ETO (27-21). A kapuba frissen érkező Pásztor remekül szállt be és a mérkőzés hajrájának öt gólos hazai vezetéssel vágtak neki az alakulatok (28-23). Az utolsó percekben még tovább növelte előnyét együttesünk, így végül hét gólos, 35-27-as győri győzelem született.

Csapatunk legközelebb szeptember 28-án, szombaton a Gyöngyös együttesét fogadja a Magvassy Mihály Sportcsarnokban este hat órától. A találkozóra jegyek kaphatóak a jegymester felületén.

Kilvinger Bálint: „Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Az eredmény csalóka, mert ennél sokkal keményebb ellenfelünk volt. Folyamatosan el tudtunk lépni a Csurgótól. kiváló hangulat volt a csarnokban, köszönjük a szurkolóinknak. A találkozón látszott, hogy fokozatosan fejlődünk. Természetesen folytatjuk a munkát, és készülünk a jövőheti hazai Gyöngyös elleni találkozóra.”

Milos Bozovic: „Először is gratulálok a Csurgó együttesének. Egy remek mérkőzést játszottunk. Ez az út eleje, nagyon jó, hogy három győzelemmel kezdtük a szezont. De azt tudnunk kell, hogy a Földön kell maradnunk és nem szabad, hogy elbízzuk magunkat. Mindenki száz százalékot belead és bízom benne, hogy ezt tudjuk folytatni is.”

Forrás: gyorietouni.hu

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos