Fiatalokkal a sikerekért!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2024.07.25. 20:55

Szurkolói ankéttal egybekötve csütörtökön a Gyirmót FC is megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Kiegyensúlyozott, nehéz bajnokság lesz, nüanszokon fog múlni minden – mondta az eseményen a vezetőedző. Tamási Zsolt értékelte a felkészülési időszakot is, majd bemutatták az új igazolásokat. Fiatal és tehetséges focistákat szerződött a klub, a lelkes sportolók kirobbanó formában, alázattal és hatalmas lelkesedéssel várják a vasárnapi rajtot.

Érdekes változás az NB II-ben, hogy ezúttal a megszokott 18 helyett 16 csapatos mezőny néz szembe egymással. A Gyirmót FC három éve feljutott az NB I-be, majd sajnos kiestek a győriek, az utolsó szezont a hatodik helyen zárták. Tamási Zsolt úgy fogalmazott a csütörtöki eseményen, hogy ennél alább nem adhatják és amennyire csak lehet törekedni kell arra, hogy előre lépjenek.

„Két nap van a bajnoki rajtig, egészséges izgalommal várjuk, az őszi szezont a Soroksárral indítjuk, igaz idegenben. A három pontért megyünk, mindent meg fogunk tenni. Mentálisan sokat várok a társaságtól. Azt szeretném ha olyan csapatom lenne, ahol nem számít, hogy idegenben vagyunk, vagy hazai pályán játszunk. A felkészülést mindig a bajnoki mérkőzések eredményei mutatják majd meg, az eltervezett munkát elvégeztük. Hazai környezetben készültünk, a szakmai feltétel továbbra is biztosított, nagyon jó körülmények között tudtunk edzeni. Nagyon jó a társaság, elhivatottak a srácok, az újonnan érkezőket gyorsan befogadták, nagyon jó közösség alakult ki. Remélem, hogy masszívabb, nagyobb tartással rendelkező csapatot látunk majd évről-évre” – emelte ki Tamási Zsolt.

A klub átigazolási politikájáról a vezetőedző úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben nagy mozgás volt a keretben, hiszen különböző okoknál fogva nyolcan távoztak a Gyirmóttól. Az érkezőknél ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy rutinos játékosokat is leigazoljanak, akik tapasztalatukkal, játékstílusukkal azonnal bevethetők.

A jelenlegi keret több mint fele vagy 22 év alatti vagy 22 éves játékos. „Fiatal, általunk tehetségesnek vélt labdarúgókról beszélünk. Van, aki nagyon a pályája elején tart, de rátermettsége alapján már most kiemelkedik. A klub filozófiája, hogy sok fiatalnak adjunk teret, így saját nevelésű játékosok is megjelentek a felnőtt csapatban” – ismertette Tamási Zsolt.

A vezetőedző után Rusák Edvárd csapatkapitány szólt a megjelentekhez. „Olyan számban cserélődtek a játékosok ami jelentős, de gyorsan reagáltak a fiúk a vezetőedző által vázolt elképzelésekre, az edzőmérkőzések is ezt mutatták. Megvannak azok a pontok, amikben még tudunk előre lépni. Az a legfontosabb, hogy már az első fordulóban minél jobb eredményt érjünk el, hogy nyerjük meg a meccseinket és okoljunk a tavalyi szezon hibáiból” – árulta el a hálóőr.

Természetesen az esemény jó alkalom volt arra, hogy bemutassák a Gyirmót FC reménységeit. A Puskástól jött az ukrán, több mint 2 méter magas focista, Pyshchur Oleksandr, akinek NB II-ben a vasárnapi lesz az első felnőtt meccse.

A klubhoz igazolt a rutinos Ugrai Roland, akire már most felnéznek csapattársai. Hudák Martin Pécsről érkezett, úgy érzi jó helyen van, és minden adott a sikerhez, kiválóak a körülmények és emberileg is kimagasló a csapat. „Titkos favoritnak gondolnám magunkat, mert a felkészülési mérkőzéseken jól teljesítettünk” – mondta a játékos.

Katona Máté Soroksárról jött Győrbe, úgy véli családias környezet fogadta, és hasonlóan nyilatkozott Horváth Rajmund is, aki Szombathelyen nevelkedett, a Haladástól is érkezett a gyirmótiakhoz.

Kiss Norbert korábban a Puskás Akadémia kiválósága volt, Tóth Dániel pedig már tavaly a csapathoz szerződött az MTK-tól, végig az NB III-ban volt, most viszont mát bekerülhetett az NB II-es csapatba.

Miknyóczki Ádám is örül, hogy Gyirmóton folytathatja, Papp Zsombor pedig egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy érdemes teret adni a szemtelenül fiatal tehetségeknek, a kapus ugyanis tavaly az U17-es gyirmóti legénységgel elhódította a kupát.

Kapcsolódó témák: #foci | #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |