Győrből a világ tetejére – Olimpiai szereplésben reménykedik a fiatal teqballos

Győr+ Fotó: Rába ETO Győr SE
2024.08.05. 13:01

Tóth Benjamin, a Rába ETO Győr SE Teqball szakosztályának reménysége még 2018-ban ismerkedett meg ezzel a labdás sporttal. A 19 éves srác az akkori sportegyesületénél, a Győrújfalu SE-nél találkozott először a speciális asztallal, majd edzőjével, Csereklye Martinnal kezdett el játszani.

Tóth Benjaminra úgy ragadt a Kera becenév, hogy gyerekkorában édesapja viccesen rendszeresen „keratív”-nak jellemezte a fia gondolkodásmódját, és mikor egész fiatalon Benjamin a Győrújfalu SE edzéseit látogatta, akkor elmesélte ezt a nem mindennapi „tulajdonságát” a társainak, akik jót nevettek rajta, hiszen beszédhibásnak gondolták. Persze azóta kiderült, hogy nincs semmi gond büszkeségünkkel, sőt a kiejtése is szép, de a becenevet azóta sem mossa le magáról – írja posztjában a Rába ETO Győr SE.

„Még csak 13 éves voltam, mikor először az asztal mellé álltam. Szüleim látták rajtam, mennyire megszerettem a Teqball-t, és édesanyám azt mondta, ha bárhol az országban lesz egy verseny, akkor ő elvisz. Ez így is lett. Budapesten volt egy országos bajnokság, a Testnevelési Főiskolán. Ott játszottam először élesben” – vall a kezdetekről Benjamin, aki fiatal kora ellenére már komoly eredménysorral büszkélkedhet

„Sosem fogom elfelejteni, hogy sikerült az egyik évben a 2. helyen végeznem egyéniben a Junior Európa-bajnokságon, ugyanitt párosban harmadik helyen zártunk Levik Boldizsárral, akivel remek duót alkotunk. De arra is nagyon büszke vagyok, hogy én voltam az első, aki junior kategóriában háromszor is országos bajnok lett.

„Heti 3-4 labdás edzésem van, emellett 2-3 alkalommal erőnléti tréningre is járok. Keményen dolgozom, hiszen abban reménykedem, hogy egyszer olimpiai sportág lehet a Teqball, mert vágyam lenne kijutni és meg is nyerni az ötkarikás játékok ezen területét” – osztotta meg a fiatal sportoló.

A teljes bejegyzés az egyesület Facebook-oldalán olvasható:

Kapcsolódó témák: #rába eto se | #teqball |