Győrből az álomcsapatba

Fotó: MTI
Győr+
2020.02.01. 16:40

Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója bekerült az olimpiai kvalifikációs, január 9–26-ig tartó férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

A pályafutását Győrben, az ETO-ban kezdő, ma már MOL-Pick Szegedben játszó Bánhidi volt a magyar együttes legeredményesebb tagja, hét mérkőzésen 5 óra 30 percet töltött a pályán, és 42 lövésből 32 gólt szerzett. Bánhidi a védekezésben is alapember volt, öt kiállítással, egy piros és egy sárga lappal zárta a tornát, amelyen a magyarok a kilencedik helyet szerezték meg. A válogatottból a kapus Mikler Roland, a balátlövő Ligetvári Patrik és a jobbátlövő Balogh Zsolt is szerepelt a jelöltek között.

Fotó: MTI

A szurkolók a torna okostelefonos alkalmazásában szombat éjfélig állíthatták össze az általuk legjobbnak tartott nyolcast, ugyanis a hét poszton kívül a legjobb védekező játékost is meg kellett nevezni. A drukkerek véleményét negyven, az európai szövetség alkalmi szakbizottságának álláspontját pedig hatvan százalékban vették figyelembe a végeredmény vasárnapi kihirdetése előtt. A torna honlapja szerint több mint 20 ezer szavazat érkezett.

A norvégok balátlövője, Sander Sagosen harmadik egymást követő Európa-bajnokságon került be az álomcsapatba. A legértékesebb játékos a horvát Domagoj Duvnjak lett, a jobbátlövők közül pedig a Szegedet erősítő spanyol Jorge Maquedát látták a legjobbnak. Az Eb-t a magyar válogatott a 9. helyen zárta, az aranyérmet Spanyolország szerezte meg.

Kapcsolódó témák: #kézilabda |