Poznan

Győri arany és ezüst a kajak-kenu Eb-n

Fotó: kajakkenusport.hu
mti
2021.06.04. 16:45

A kenus Balla Virág második lett 500 méter egyesben, a mai nap zárásaként pedig Kopasz Bálint megnyerte a kajak egyesek 500 méteres versenyét.

A Graboplast Győri VSE Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes versenyzője, Balla Virág nagyszerűen versenyzett 500 méter egyesben, de az ukrán Ludmila Luzannal nem tudta felvenni a küzdelmet. Utóbbi óriási tempót diktált végig, és fölényes győzelmet aratott. Balla végig a fehérorosz Alena Nazdrovával vívott nagy csatát az ezüstért, és végül – 13 ezredmásodperces különbséggel – sikerült is ezt megkaparintania.

Fotó: kajakkenusport.hu

„Természetesen jobban örülök, mintha bronz lett volna a vége, a célban úgy éreztem, harmadik vagyok. Világversenyen talán négy éve versenyeztem legutóbb ebben a számban, nagyon elszoktam már tőle. A páros szempontjából hasznos, hogy ki tudtam próbálni a rajtgépet, ami teljesen más, mint amit otthon megszoktunk, és a szelet is sikerült letesztelnem” – nyilatkozott Balla.

Az utolsó pénteki döntő, a férfi kajak egyesek 500 méteres futama is magyar éremesélyt kínált, és Kopasz Bálint élt is ezzel a lehetőséggel.

A Győri Graboplast VSE 23 éves sportolója látszólag könnyedén lapátolva már féltávnál biztosan vezetett, a hajrában pedig még tovább növelte előnyét. Az ellenfelek végig csak a hátát nézhették, magabiztos győzelme jó előjel a szombati, 1000 méteres döntő előtt.

Az Európa-bajnokság további fináléit szombaton és vasárnap rendezik.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |