Győzelemmel kezdte a Gyirmót a bajnokságot

Győr+ Fotó: gyirmotfc.hu
2024.07.29. 06:14

A Soroksár ellen kezdte a Merkantil Bank Liga 2024-25-ös kiírását a Gyirmót, amely idegenbe látogatott. A vezetést a hazaiak szerezték meg először, de a győri csapat fordítani tudott.

„Vendégként kezdtük a 2024-2025-ös  bajnoki sorozatot, hiszen a nyitányon a Ferencváros fiókcsapataként működő Soroksár SC-hez látogattunk” – írja a gyirmotfc.hu a mérkőzésről, a csapat beszámolója ide kattintva olvasható a meccsről.

Merkantil Bank Liga 1. forduló
Soroksár SC – Gyirmót FC Győr
1-2   (1-0)
Soroksár: 300 néző
Játékvezető: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Soroksár: Mergl – Németh E., Shadirac, Kékesi, Nagy O. – Tóth A. (Vass Á. sz), Köböl – Szabó Sz. (Dobos 70), Manner (Somfalvi 84), Halmai Á. (Dragóner F. 78) – Lovrencsics B.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B. (Szegi 77), Hudák D., Csörgő, Helembai – Hudák M. – Horváth R., Katona M., Kovács D. (Hajdú 61), Ugrai – Adamcsek (Pyshchur 61)
Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Halmai Á. (1-0) a 22., Ugrai (1-1) a 68., Pyshchur (1-2) a 83. percben.

Lipcsei Péter: Az első félidei játékunk jól nézett ki, szünet utáni játékunk azonban nem tetszett. Ránk jött a Gyirmót, keveset volt nálunk a labda. Nagy hibák miatt veszítettünk, de az első félidőből tudunk építkezni.

Tamási Zsolt: Két ellentétes félidő volt, az elején a játék egyetlen elemében sem tudtunk másodosztályhoz méltó szinten futballozni. Érezték ezt a fiúk is. Kellett a győzelmünkhöz egy szenzációs szabadrúgás és egy gyönyörű fejes is, de a második félidő egyértelműen a miénk volt. Reméljük,hogy a szünet utáni produkció lesz ránk jellemző a bajnokságban.