Győzőtt és továbbjutott az ETO FC Győr

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.09.17. 17:51

Zsámbékon kezdte meg az ETO FC Győr a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban és 2-0-s győzelmet aratott.

Zsámbéki SK – ETO FC Győr 0-2 (0-1)
Zsámbék, Zsámbéki SK Sporttelep. V.: Gáspár (Keszthelyi, Nagy M.)

Zsámbéki SK: Tugyi – György, László, Sugár B. (Sugár S. 80’), Bíró (Aczél 61’), Áprily, Barlangi, Mártonfi, Szakszon, Kerezsi, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.

ETO FC Győr: Ruisz – Buna, Kovács M., Szujó (Boldor 81’), Vianna, Riquelme (Bumba 81’), Tóth R., Kiss M., Csóka (Lacza 73’), Diarra (Moharos 57’), Kröhn (Huszár 57’). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Csóka (40’), Boldor (90’).

Az első komolyabb lehetőség a 14. percben adódott az ETO előtt, Vianna szép egyéni megmozdulások után Csóka elé passzolt, aki kevéssel lőtt a kapu mellé. Nyolc perccel később Diarra két védőt lerázott, beadását Riquelme fejelte kapura, ám a hazaiak hálóőre nagyot védett. A 28. percben Diarra tolta középre a labdát, lövése centikkel kerülte el a hosszú felső sarkot. Tíz perc múlva ismét Diarra adott középre, Csóka érkezett, aki nagy helyzetben a kapusba fejelt.

Öt perccel az első félidő vége előtt megszerezték a vezetést a vendég zöld-fehérek: Csóka egy csel után a rövid alsóba lőtt 0-1. Az utolsó pillanatokban még Kröhn veszélyeztetett, közelről fordult kapura, ám Tugyi ismét védeni tudott.

A második félidő egy Diarra lövéssel indult, ám a labda elkerülte a kaput. Az 51. percben egy jobboldali beadás szállt át a hosszúra, ahol Barlangi egy átvétel után lőtt, ám Ruisz könnyedén hárított. Tíz perccel később Kiss M. rövid felsőbe tartó szabadrúgását bravúrral védte Tugyi. A 87. percben Sugár S. lövését védte Ruisz. A végeredmény a 90. percben alakult ki, Boldor csapott le egy kipattanóra, amit jobbal a hosszú alsóba lőtt 0-2.

Antonio Munoz: Sok játékost cseréltünk ki a kezdőcsapatban. Több lehetőséget tudtunk kialakítani, de sajnos csak két gólt szereztünk. Korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést, de ez csak a végén sikerült. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk, és most már a bajnokságra koncentrálunk.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #MOL Magyar Kupa |