Halmozzák a sikereket a Csehországban a sárkányhajósaink

Venesz Klaudia Fotó: Facebook/Magyar Sárkányhajó Szövetség
2024.07.06. 22:04

Racice ad otthont július 4. és 7. között a 15. EBDF Sárkányhajó Európa-bajnokságnak, amelyen a magyar színeket a Rába Sárkányhajó Club tagjai is képviselik.

A magyar küldöttség tizennyolc nemzet között az egyik legnagyobb létszámmal, 188 fővel képviseli hazánkat.

Az EBDF European Nations Dragon Boat bajnokság nyitónapját éremesővel zárta a Magyar Sárkányhajó Szövetség. Az egyes futamokban 6 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzérem, valamint egy negyedik helyezés született, ezzel az éremtáblázat harmadik helyén zártak.

A sikerszéria a szombati versenynapon is folytatott, a 2000 méteres futamokon szerzett 5 arany a tabella élére repítette a magyar csapatot. Ezzel nem okoztak meglepetést: a magyarok ezen a távon hosszú évek óta Európa legeredményesebb versenyzői. A küldöttség 11 arannyal, egy kupával, egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította az éremgyűjteményt.

A magyar sárkányhajósok eredményei:

Az 1000 méteres versenyszámban a dobogó legmagasabb fokára állhatott az együttes Jun A Mix standard, Sen B Mix standard, Sen B Női standard kategóriákban. Ezüstérmet hozott a Sen A Mix standard és Sen B Open standard futama, harmadik helyet ért a Prem Mix standard kategóriában való szereplés. A negyedik helyet Sen C Open standardban hoztuk el.

500 méteren a  Jun A Mix standard, az U24 Mix small, valamint a Sen B Mix standard első, a Prem Mix standard, a Sen A Mix standard és a Sen C Mix small második helyet lapátoltak össze a csapatok.

2000 méteren az alábbi eredmények születtek:

Sen C mix small 1., Sen C open standard 1., Sen B női standard 1., Sen B open standard 1., Sen B mix standard 4., Sen A mix standard 1., Sen A open small 2., Premier mix standard 1., Premier női small 1., Premier open small 1., U24 open small 1., U24 mix standard 1. (kupagyőztes), U18 mix standard 1., U18 női small 1., U18 open small 3.

A kontinensviadal vasárnap folytatódik Csehországban.