Harminchét gólt dobott a Kisvárdának az ETO

Győr+ / MTI Fotó: Audi ETO KC
2024.10.02. 19:42

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC fölényes, 14 gólos győzelmet aratott Kisvárdán a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Per Johansson, az ETO vezetőedzője több fiatal játékosnak is lehetőséget adott, az ETO így is könnyedén nyert idénybeli első idegenbeli bajnokiján. A mezőny legeredményesebbje a vendégeket erősítő Emilie Hovden volt hét találattal.

Kisvárda Master Good SE-Győri Audi ETO KC 23-37 (10-22)

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: – Hosszú utazás után elégedett lehettem az első félidővel, nagyon jó volt a védelmünk és az öt-egy elleni játékunk. A második félidőben is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de a kapusok miatt akadtak problémáink támadásban. Összességében örülök a győzelemnek, és annak, hogy megint lehetőséget adhattam a fiataljainknak.

Bo van Wetering, a Győri Audi ETO KC balszélsője: – Egyetértek Perrel, hogy jól teljesítettünk a védekezésben, ezt az öt-egyes játékot kell tovább vinni. A második félidőben a remek kapusteljesítmények miatt több lehetőségünk kimaradt, de a győzelem volt most a legfontosabb.

Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője: – Az első félidőben a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen egy BL-csapat szintje, és hogy milyen tempóban játszik. Ez nyilván nem a mi szintünk, és talán kicsit alárendelt szerepet is játszottunk, nem voltunk elég bátrak, hogy megfelelő ellenfele legyünk egy ilyen csapatnak. A második félidőben voltak olyan megmozdulásaink, amikre lehet építeni a folytatásban.

Leskóczi Boglárka, a Kisvárda Master Good SE kapusa: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Az elsődleges szempont az volt, hogy gyakoroljunk. A második félidőben sikerült is kicsit megnehezítenünk a dolgukat. Azon leszünk a továbbiakban, hogy minél előbbre lépjünk.

A találkozóról részletes tudósítás ide kattintva olvasható!

Forrás: gyorietokc.hu